Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський порекомендував скоротити вживання солі до 5 грам в день.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в соцмережі Instagram.

Середньодобове споживання солі людиною коливається від 8 г до 15 г в день, що значно перевищує рекомендовану ВООЗ щоденну норму – менше 5 г (приблизно чайна ложка) , включаючи сіль, що міститься в хлібі і в продуктах, готових до вживання.

Скорочення споживання солі здатне врятувати життя багатьох людей, запобігти серцево-судинним захворюванням, в тому числі інсульту, а також хронічним захворюванням нирок.

"Я раніше думала, що без солі взагалі не зможу. Все здавалося несмачним. Але після того, як з чоловіком стали жити, він відучив. Зараз коли готую, майже не солю. І смак продуктів посилився 😉", "це політична організація, мало має відношення до здоров'я", " втомлююся це говорити своїм пацієнтам із захворюваннями нирок! Часом трапляються чудеса: перестають солити їжу і проходять набряки, нормалізується тиск! Все починається з харчування", " я взагалі майже не солю. Якось не прийнято у нас сіллю захоплюватися. Тільки солодким 😂", " ми і так не їмо багато солі. Але коли бачу "не більше 5 г в день", питаю себе: як я взагалі можу виміряти своє споживання солі?", "Легко сказати) вона ж скрізь", " вірити ВООЗ...",- писали в коментарях підписники.

Популярні новини зараз

Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Коментарі, скріншот: Instagram (Комаровський)

Коментарі, скріншот: Instagram (Комаровський)

Коментарі, скріншот: Instagram (Комаровський)

Нагадаємо, раніше Не зіпсувати собі відпустку: "золоті правила" відпочинку в задоволення від доктора Комаровського

Як повідомляє портал «Знай.иа» Як убезпечити дитину під час відпочинку в лісі: основні правила від доктора Комаровського

Також «Знай.иа " писав, що Біль, температура і слабкість: доктор Комаровський розповів, як уберегти дітей від теплового удару