Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти у 2021 році планують подарувати ноутбуки понад 60 000 вчителям.

Відповідний пост опублікували на офіційній сторінці Міністерства освіти і науки України.

Для здійснення ідеї виділили 980 млн.грн. Всього в держбюджеті - 2021 на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти передбачено фінансування в 1 млрд гривень.

Міністерство повідомило, що пандемія змінила освітній процес - уроки з ккласів перейшли в зум-конференції. Однак, на жаль, не у всіх вчителів була технічна можливість навчати дітей в такому форматі. Завдяки цій субвенції вчителі зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним.

Зарплати вчителів, кадр з відео

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Уже цього року ми забезпечимо понад 60 тисяч вчителів якісною технікою. Ця ініціатива зараз — одна з пріоритетних, над якою ми працюємо спільно з МОН. Продовжуємо цифровізувати освітню сферу. Електронні журнали та щоденники, онлайн-конференції, презентації на уроках — це майбутнє освіти. Наша мета — зробити так, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп’ютер, доступ до швидкісного інтернету та ще більше можливостей для навчання дітей", - розповів віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У наказі МОН прописані вимоги до техніки. Це гарантія того, що комп'ютери будуть високої якості. Комп'ютери закуплять на 24 області та місто Київ. З урахуванням співфінансування та очікуваної вартості ноутбука в 20 тис.грн планується закупівля понад 60 тис. ноутбуків за цією субвенцією. Така вартість розрахована за результатами консультацій з вендорами і після аналізу ринку.

Раніше ми писали про те, що мінімальна зарплата 7700 грн на місяць скасовується: Мінфін спростував слова Сергія Марченка

Нагадаємо, іспити-2022: школярам розповіли, до чого готуватися в новому навчальному році

Як повідомляв Знай.uа, від 17 до 51 гривні: у Мін'юсті заговорили про реєстрацію дітей, що робити, якщо запізнилися