У Південному Уельсі, що у Великій Британії, чотирирічна Лілі Вайлдер знайшла слід динозавра на пляжі Бендрикс-Бей. Йому приблизно 220 мільйонів років.
Про це повідомляє ВВСnews.

Так, стало відомо, що чотирирічна Лілі помітила незвичний слід біля моря на пляжі. Виявилося, що цей відбиток належить динозавру і був залишений 220 мільйонів років тому.

Слід динозавра, виявлений на пляжі Бендрікс-Бей, Велика Британія Фото: Музей Уельсу

Вчені поки що не можуть визначити, який саме динозавр залишив цей. Проте називають його найкращим зразком, коли-небудь знайденим на цьому пляжі. Науковці кажуть, що це було струнка тварина, яка ходила на двох лапах й активно полювала на інших дрібних тварин і комах.

Фото: ВВСnews

Відкриття чотирирічної дівчинки дуже важливе для вивчення динозаврів в цілому. Все через те, що вважається, що динозаври з’явилися приблизно 230 мільйонів років тому, тож цей слід представляє дуже важливий ранній етап їх еволюції.

Нагадаємо, всупереч грабіжникам, погоді і відчаю: як проходили пошуки знаменитої золотої пекторалі

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", на Кривбасі розроблять дорожню карту щодо вирішення проблем зі скиданням шахтних вод в Інгулець. Шлях археолога Бориса Мозолевського до головної знахідки свого життя - скіфвської пекторалі, був тернистий

Знай.ua писав, у Франківську водолази виявили причину трагічної загибелі трьох людей у річці: "Глибиною 4 метри". Держекоінспекція виступить координатором проекту вирішення проблеми скидання надлишків зворотних (шахтних) вод Кривбасу.