Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко став автором нового шкільного меню в Україні.
Вже з початку наступного навчального року, з 1 вересня, школярі матимуть широкий вибір в асортименті їжі шкільних їдалень. В "#шотам" повідомили, що нові норми стануть обов'язковими для всіх навчальних закладів. Також, Євген дав інтерв'ю, в якому розкрив теми недоліків колишнього меню і гідності оновленого, і видав фініш нової реформи.
Кулінар зізнався, що щиро ненавидів шкільне харчування і зовсім не хотів жити в Україні, тому що він отримував не те, на що розраховував. Йому доводилося їсти те, що давали, бо мама змушувала, займаючи посаду завідуючої школи.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
" Їв гуляш із пшеничною кашею, яка застрягала в мене в зубах, печінку з нестерпним ароматом. Я тоді так не хотів ходити до тієї їдальні. Тепер я подорослішав, і хоча в мене немає дітей, мені не байдужа доля школярів і їхнього харчування. Я маю двох племінників, і мені зовсім не все одно, чим їх годують у школах. У навчальних закладах діти проводять значну частину свого життя, і надзвичайно важливо, щоб вони харчувалися смачно і корисно. Я не хочу, щоб люди їли мертву їжу. Я хочу змінити націю, а почати можу з півтора мільйона дітей у школах", - заявив Євген.
Знаменитість назвав кілька факторів, через які він почав розробляти власне шкільне меню.
- Непривабливість їжі. Діти не хочуть харчуватися тим, від чого погано пахне і що не має яскравих кольорів.
- Їжа в школах непатріотична. Школярі їдять їжу не своєї країни, а СРСР, і цей момент відкладається у них з дитинства.
Євген Клопотенко замість "розсольника по-ленінградськи" пропонує спробувати школярам суп мінестроне і доторкнутися трохи ближче до італійської культури. А поруч з цим глибше дізнатися, що таке українська їжа і чим вона відрізняється від інших кухонь світу. У цьому він бачить свою місію - розгорнути цей важіль від "радянського" до "сучасного".
Нагадаємо, що Євген Клопотенко закохає світ в український борщ: уминають і просять ще.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко уявив себе Да Вінчі: українці ризикують залишитися без борщу
Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву. Євген Клопотенко зізнався, що колись страшенно готував