"Хороше" життя змушує українських вчителів влітку ховати свої дипломи і їхати на заробітки різноробочими. Про це стало відомо з даних, оприлюднених аналітичним центром компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

У Польщі українським заробітчанам пропонують близько 5 тисяч доларів на місяць, при цьому найбільші зарплати чекають медиків. Однак і іншим робітникам пропонують набагато більше, ніж середня зарплата в Україні.

Більшість українців, які наважилися їхати на роботу за кордон, молоді - у віці 33-34 років. Третина з них має вищу освіту, з професійно-технічною або середньою спеціальною освітою - 47,8%.

Скрін, Gremi Personal

Незважаючи на те, що на батьківщині багато займалися розумовою працею, в Польщі їх чекає робота на виробництві.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Вчителів, які їдуть на час літніх канікул на роботу до Польщі, порівняно з літом 2020 року стало більше на 15%.

Найчастіше вони виявляються на підприємствах харчової промисловості (м'ясокомбінатах, рибозаводах, кондитерських фабриках), заводах електроніки, логістичних складах, в готелях і ресторанах, де потрібні сезонні працівники.

Скрін, Gremi Personal

У Польщі українські вчителі заробляють від трьох до п'яти тисяч доларів.

За словами директора Департаменту рекрутації Gremi Personal Анни Джоболди, нерідкі випадки, коли на сезонну роботу в Польщі влаштовуються цілими трудовими колективами.

Нагадаємо, раніше У Чорнобильській зоні активізувалися ягідні заробітчани: "затримуємо цілими групами". Українці масово збирають і продають ягоди та гриби з Чорнобильської зони.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Хороша новина для заробітчан: авіакомпанія Ryanair запустила додатковий рейс зі Львова до Польщі. Ryanair відкрила рейс зі Львова y ще одне польське місто.

Також «Знай.uа " писав, що Франківчани відповіли, чому масово їдуть за кордон на заробітки: пенсія, медицина, податки та інші причини. Серед франківчан теж чимало заробітчан, журналісти поцікавилися, як змінилося їхнє життя після того, як вони поїхали закордон.