У період засилля малини і смородини на українських дачах гостро стає питання, що робити з урожаєм.

Якщо варення і компоти вам вже набридли, спробуйте приготувати домашній мармелад з малини і червоної смородини. Рецепт ласощі підказали в телеграм-товаристві "Домашня консервація".

Що знадобиться:

  • Півкіло червоної смородини;
  • Півкіло малини;
  • 900 г цукру;
  • лимонна кислота в порошку - на кінчику ножа.

Як готувати:

Популярні новини зараз

Під ударом зарплати, пенсії та стипендії: хто може втратити до 70% виплати

25.10.2025 – день, коли Всесвіт слухає: чому розумні люди бояться цю дату пропустити, і ви не повинні

Укренерго піднімає тарифи: на скільки зросте вартість світла у 2026 році

Боржникам дадуть "пільговий тиждень": у Раді готують нові правила

Показати ще
  • Ретельно відібрану і вимиту ягоду висипати в каструлю. Залити її водою так, щоб рідина тільки покрила ягоди.
  • Поставити на вогонь і варити, поки ягоди не стануть м'якими.
  • Відкинути ягоди на дрібне сито і протерти.
  • Вийде густа кашка, яку потрібно поставити на невеликий вогонь і уварювати, поки її не стане вдвічі менше.
  • Додати цукор, лимонну кислоту і варити, при цьому знімаючи пінки. Час варіння - 35-40 хвилин.

Розлити суміш в плоскі форми шаром товщиною в два-три сантиметри, залишити на ніч при кімнатній температурі до застигання.

Розрізати вийшов "корж" на однакові кубики, кожен обваляти в цукрі або цукровій пудрі.

Секрет:

Зрозуміти, що суміш готова до перетворення в желе можна по тому, розтікається чи її крапля по холодній тарілці.

Зберігати мармелад можна в картонній або металевій коробці при кімнатній температурі.

Нагадавши, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "буду виганяти"

Теж, Знай.ua писав, Євген Клопотенко відкрив душу українського борщу: з копченими грушами та медом

Як раніше повідомляв Знай.ua Кого завжди можуть обійняти Бабкін, чоловік Alyosha Тополя і Клопотенко: красуні-матусі зіркових українців