У період засилля малини і смородини на українських дачах гостро стає питання, що робити з урожаєм.
Якщо варення і компоти вам вже набридли, спробуйте приготувати домашній мармелад з малини і червоної смородини. Рецепт ласощі підказали в телеграм-товаристві "Домашня консервація".
Що знадобиться:
- Півкіло червоної смородини;
- Півкіло малини;
- 900 г цукру;
- лимонна кислота в порошку - на кінчику ножа.
Як готувати:
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
- Ретельно відібрану і вимиту ягоду висипати в каструлю. Залити її водою так, щоб рідина тільки покрила ягоди.
- Поставити на вогонь і варити, поки ягоди не стануть м'якими.
- Відкинути ягоди на дрібне сито і протерти.
- Вийде густа кашка, яку потрібно поставити на невеликий вогонь і уварювати, поки її не стане вдвічі менше.
- Додати цукор, лимонну кислоту і варити, при цьому знімаючи пінки. Час варіння - 35-40 хвилин.
Розлити суміш в плоскі форми шаром товщиною в два-три сантиметри, залишити на ніч при кімнатній температурі до застигання.
Розрізати вийшов "корж" на однакові кубики, кожен обваляти в цукрі або цукровій пудрі.
Секрет:
Зрозуміти, що суміш готова до перетворення в желе можна по тому, розтікається чи її крапля по холодній тарілці.
Зберігати мармелад можна в картонній або металевій коробці при кімнатній температурі.
Нагадавши, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "буду виганяти"
Теж, Знай.ua писав, Євген Клопотенко відкрив душу українського борщу: з копченими грушами та медом
Як раніше повідомляв Знай.ua Кого завжди можуть обійняти Бабкін, чоловік Alyosha Тополя і Клопотенко: красуні-матусі зіркових українців