Директор Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва розповіла, як побула в церкві на Західній Україні і здивувалася застарілим традиціям по відношенню до жінок.

Відповідний пост вона розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

За її словами, кілька тижнів тому вона побувала на Західній Україні, де її запросили до церкви. Ольга йшла з трьома чоловіками по центральній алеї до церкви, коли "місцевий авторитет" говорить їй повернути ліворуч.

"Йду я з трьома чоловіками, нарядна й усміхнена в неділю центральною алєю до церкви, як мені місцевий авторитет каже: «вам ліворуч»
Я кліпаю очима, бо не розумію, чому всім напряму в церкву, а мені ліворуч.
«жінки мають окремий вхід, треба поважати традиції» чую я від групи, яка стрімко відморожується від мене та прямує до центрального входу.
Захожу в церкву, та з‘ясовую, що жінки не лише окремим входом ходять, вони ще і окремо стоять. Знов питаю, що з ними не так. Чую у відповідь: «не можна, щоб жінки відволікали чоловіків від служби Божої»
2021 рік коротше. Майже Європа
",- розповідає Руднєва.

фото: Ольга Руднєва / Фейсбук

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни

Показати ще

Далі батюшка спілкувався з чоловіками по черзі і розпитував їх про роботу і здоров'я. Після цього до нього підійшла і Ольга, у якої поцікавилися чи має вона дітей, отримавши негативну відповідь на своє питання батюшка відповів: "Ох, Оля, треба ж фундамент створювати. Схоже, вам пороблено".

"Питання чи я на правильному шляху не стала задавати, бо і так зрозуміло, що мій шлях ще навіть не почався. Натомість питаю, чому в такій прогресивній церкві з двома кондиціонерами жінки і чоловіки досі з різних боків ходять.
Батюшка розводить руками у відповідь: «Ох, Олю, та хіба мені є різниця, де люди стоять і як вони заходять? Це ж їхне рішення, їм так подобається, вони цю традицію бережуть»
Матушка усміхається у відповідь: «В нас ще років 10 тому було місце для разведьонок, - бачить гримасу на моєму обличчі і пояснює, - для жінок, що в гріху дітей виховують
", - розповідає жінка.

Як підсумувала Руднєва, час - "географічне поняття", і далеко не всі живуть в 2021 році. І батюшка далеко не закон навіть там, де закон і є батюшка.

"Зміни починаються не з законодавчих норматив і постанов, а з нашого бажанням ходити через один вхід і стояти поруч на рівних з чоловіками", - написала в пості Руднєва.

Нагадаємо, раніше У Карпатах зацвів рідкісний квітка-мрія гуцула: "Так ось він який!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Митрополит Онуфрій пояснив, для чого Господь посилає людині труднощі і скорботи

Також «Знай.иа " писав, що Сьогодні віряни УПЦ відзначають пам'ять покровительки Русі-святої княгині Ольги