У неділю, 8 серпня завершується головна спортивна подія 2021 року, якого довелося чекати п'ять років - Олімпіада - 2020 в Токіо. Хто переміг у медальному заліку, і на якому місці Україна.

Проходили Олімпійські ігри 2020, як відомо, в японській столиці - Токіо. Лише на самому фініші змагань, спортсмени зі Сполучених Штатів Америки відібрали перемогу у Китаю, і вирвалися вперед в медальному заліку, посівши перше місце.

У збірної США 113 медалей (39 золотих, 41 срібна і 33 бронзових), у команди Китаю – 88 нагород (38-32-18). На 3 місці опинилася країна-господар ігор - Японія - 58 медалей (27-14-17).

Команда України розташувалася на 44-му місці, завоювавши за весь час 1 золоту медаль, шість срібних, і ще 12 бронзових. Це досить непоганий результат, так як там брало участь 86 країн.

Крайнім змаганням на Олімпійських іграх став фінал чоловічого ватерпольного турніру між Сербією і Грецією, однак, це ніяк вже не вплине на загальний результат.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Варто відзначити, що єдину на цих іграх медаль для України заробив український борець, а також за сумісництвом народний депутат Жан Беленюк. Він обіграв угорця Віктора Леринца.

Також, у неділю 8 серпня відбудеться офіційна церемонія закриття ігор, і державний прапор України випала честь нести срібному та бронзовому призеру Олімпіади, каноїстці Людмилі Лузан.

Сама Людмила говорить про це: "для мене це дуже велика честь. Чесно скажу, не очікувала. Коли мені про це повідомили, я стрибала від щастя. Хочу сказати, що я теж не очікувала, що все так складеться для мене в Токіо і я зможу завоювати дві з двох можливих для мене олімпійських нагород. Це неймовірно!".

Відбудеться церемонія закриття в японському Національному стадіоні, початок о 14: 00 за київським часом.

Раніше повідомляли, це Олімпіада, безмовна, без оплесків, без нічого, - Томенко.

Як повідомляв Знай.uа, колишній Дар'ї Білодід Денис Попов приступив до тренувань після операції: "Український Серхіо Рамос".

Знай.uа писав, тільки початок: Дар'я Білодід взяла першу медаль для України на Олімпійських іграх-2020.