Православні віряни вступають в Успенський піст 14 серпня. Цей період завершиться святом Успіння Пресвятої Богородиці 28 серпня.

Період посту заведено відбувати в тілесному й духовному утриманні. Успенський піст триває два тижні й по строгості дещо поступається Великому. Говіння встановлено, щоб роздумувати над життям Пресвятої Богородиці, яка є зразком смирення й лагідності.

Харчування в період Успенського передбачає відмову від м'ясних і молочних продуктів, риби, а також яєць. Дозволяються будь-які крупи, овочі, фрукти, горіхи, ягоди, гриби, макаронні вироби, хліб. З солодощів можна вживати мед, сухофрукти, пісну випічку.

Маковея, початок Успенського посту, кадр з відео

А 19 серпня, у свято Преображення Господнього, можна вживати рибу. Слід врахувати, що пісне харчування кожен вірянин повинен узгоджувати зі своїм станом здоров'я, щоб говіння не принесло шкоди організму.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Показати ще

Водночас священнослужителі наполягають на тому, що піст повинен бути не тільки фізичним. То ж віряни повинні берегтися від гордості й жити, дотримуючись християнських чеснот.

Ікона Успіння Пресвятої Богородиці

Нагадаємо, як святкувати Маковія 14 серпня: суворі заборони у цей день. Чого в жодному разі не можна робити в цей день

Як повідомляв портал "Знай.ua", колишній учень з "фізруком" пліч-о-пліч боронять Батьківщину: "Ставив мені двійки". Учителю і його колишньому учню довелося разом служити у війську

Також "Знай.ua" писав, відважний воїн віддав життя за Україну, побратими не стримують сліз: "Богдан був справжнім офіцером". Побратими та рідні попрощалися з полеглим воїном