Багатьом українцям давно полюбилася так звана "капуста по-корейськи", що отримала свою назву за аналогією з стравою, що готується з моркви. Шматочки білокачанної капусти рожевого кольору на святковому столі виглядають так, ніби це пелюстки троянд. Звідси і друга назва страви - "капустка-пелюстка".

Пропонуємо вам рецепт цієї простої і ефектною закуски.

Скрін, відео YouTube капустка-пелюстка

Що знадобиться:

  • Капустина
  • Одна буряк
  • Один солодкий червоний перець
  • Три-чотири зубчики часнику
  • Петрушка, лавровий лист, чорний, запашний перець за смаком.

Для маринаду:

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

З розрахунку на один літр води

  • Дві столові ложки солі,
  • Одна столова ложка цукру,
  • Дві столові ложки оцту 9%.

На трилітрову банку знадобиться півтора літра маринаду.

Скрін, відео YouTube капустка-пелюстка

Як готувати:

  • Шаткуємо капусту квадратиками, буряк тремо або ріжемо соломкою, солодкий перець теж нарізаємо соломкою. Додаємо спеції і зелень.
  • Кип'ятимо потрібну кількість води, додаємо цукор, сіль, оцет.
  • Овочі змішуємо, складаємо в банку, заливаємо гарячим маринадом.
  • Банку ставимо в глибоку миску, зверху накриваємо пластмасовою кришечкою, але не закриваємо.

Ми залишаємо на добу при кімнатній температурі, потім на добу - в холодильнику. Блюдо буде готове на третій день.

Раніше повідомляли, Костянтин Грубич в загадковій Азії ризикнув помацати "античну" рідину: "тендітні вироби...".

Як повідомляв Знай.uа, Костянтин Грубич у Ніжині скуштував місцеві смаколики з огірків: розсольник, ікра та бутерброди.

Знай.uа писав, простий рецепт тих самих сочников з сиром-смак родом з дитинства.