З Львівської області прийшли важливі новини - тут лікарні вже завершили підготовку до впровадження системи електронних лікарняних листів. Таким чином, замість паперових довідок інформація про тимчасову непрацездатність пацієнта зберігатиметься в електронній системі охорони здоров'я. В Україні система повноцінно запрацює на початку жовтня 2021 року.

Про це стало відомо завдяки інформації експертки Департаменту охорони здоров'я Львівської області Ірини Юрки для видання "Суспільне".

Наталія Качеровська, скріншот: YouTube

У 5-й поліклініці міста Львова, на вулиці Виговського, медичні висновки про тимчасову непрацездатність лікарі почали видавати в серпні. На основі таких документів від лікаря формується електронний лікарняний лист. Сімейна лікар Наталія Качеровська каже, що новація полегшує роботу медикам.

"Іноді пацієнти некоректно називають назву підприємства, де вони працюють, посаду. Є різні нюанси з роботою. Вони можуть за тиждень змінити місце роботи. Через це плутаються юридичні адреси, а зараз все набагато простіше. Пацієнту легше, тому що він не думає про це, і лікарю, тому що менше помилок робиться", — говорить сімейна лікар Наталія Качеровська.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Медичний висновок про тимчасову непрацездатність може виписати будь-який лікар, до якого звернувся пацієнт. Їх формують в електронній системі охорони здоров'я.

"Автоматично інформація про те, що пацієнт хворий, після створення такого медичного висновку надходить до Пенсійного фонду. Тоді Пенсійний фонд автоматично надає цьому пацієнту номер електронного листа непрацездатності. Роботодавець того ж дня, зайшовши до медичного кабінету свого працівника бачить відкритий висновок про тимчасову непрацездатність", - каже заступник головного лікаря 5-ї поліклініки Львова Зоряна Остальська.

Раніше повідомляли, янгол у білому халаті: медсестра врятувала пасажира від непоправного і стала легендою в Україні.

Як повідомляв Знай.uа, 20-річній красуні поставили неправильний діагноз і "замкнули" в ізоляторі: боялася, що не буде хлопця, а тепер модель.

Знай.uа писав, жінка вчепилася за балкон 9-го поверху, але дива не сталося: очевидці посивіли.