Один з найбільших в США концернів виробництва кіно і серіалів Warner Bros. презентував перший повноцінний трейлер фільму Лани Вачовскі "Матриця 4" (The Matrix Resurrections). Творці призначили прем'єру на 16 грудня 2021 року.

У відео з'явилися як герої попередніх фільмів, Нео і Трініті, так і незнайомі персонажі. Розбираємо найцікавіші елементи трейлера, що натякають глядачеві на сюжет фільму — які дуже нагадують ремастер першої "Матриці".

Перша ж сцена трейлера натякає на сюжет фільму. Томас Андерсон, він же Нео (Кіану Рівз, підозріло нагадує Джона Уіка), сидить на прийомі у психотерапевта (Ніл Патрік Харріс) і скаржиться на дивні сни.

Кадр з трейлера "матриця 4", скріншот: YouTube

У снах миготять дивні події: Нео прокидається поза Матрицею, хтось нападає на жінку в знайомому шкіряному костюмі, всюди стрілянина.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Кадр з трейлера "Матриця 4", скріншот: YouTube

Очевидно, дія відбувається через кілька десятиліть після подій останнього фільму трилогії – "Матриця: Революція". Нео знову знаходиться в Матриці і тягне сумне існування: сумує у ванні з гумовою качечкою, озирається на людей, прикутих до своїх гаджетів, і задається питанням, чи все у нього в порядку з головою.

Втім, дуже скоро Нео дізнається правду: в наступних кадрах він викидає сині таблетки, які допомагають утримувати людей в Матриці.

Кадр з трейлера "Матриця 4", скріншот: YouTube

Для трейлера "Матриці 4" автори вибрали цікавий трек – White Rabbit американського рок-гурту Jefferson Airplane. Пісня була алюзією на казку Льюїса Керролла "Аліса в Країні чудес" і одночасно – на вживання психоделічних речовин. Її часто використовують як в кіно ("Страх і ненависть в Лас-Вегасі", "Взвод", "Гра"), так і в серіалах ("Розповідь служниці", "Дуже дивні справи").

Кадр з трейлера "Матриця 4", скріншот: YouTube

Але для франшизи композиція має особливе значення - в першому фільмі Нео отримує підказку "йди за білим кроликом", після чого знаходить Трініті і дізнається правду про Матрицю.

Психотерапевт Нео - не єдиний незнайомий персонаж у трейлері. Пересуватися Матрицею головному герою допомагає якась дівчина з яскраво-блакитним волоссям. Роль таємничої напарниці зіграла Джессіка Хенвік, відома за серіалом "Залізний кулак".

Трейлер "Матриці 4" всіляко заграє з фанатами франшизи: майже всі екшн-сцени в ньому повторюють попередні фільми. Нео і його союзники гнуть простір, здійснюють трюки, неможливі для звичайного людського організму, зупиняють кулі і без проблем розкидають безликих агентів, серед яких цього разу немає Сміта.

Раніше повідомляли, Dzidzio після розлучення зі Slavia зібрався "викупити" друга з-під арешту: "Шукати будуть всі".

Як повідомляв Знай.uа, зневірена Анджеліна Джолі змінила зовнішність і схопилася за меч: "Ви що, сліпі?".

Знай.uа писав, "Буде весело...": Тарас Цимбалюк ощасливив українок продовженням драми "Кріпосна".