Українці вже змогли відчути і похолодання, і теплі деньки вересня. Так, народний синоптик Леонід Горбань детально розповів, якої варто чекати погоди українцям восени 2021 року.

За словами фахівця, вересень порадує комфортною погодою, а ось жовтень буде дощовим. Останній місяць осені листопад - обіцяє бути морозним.

Погода восени, фото: Unian

Погода в вересні

До кінця першої декади вересня в Україні очікується дощова, але тепла погода. У деяких регіонах стовпчики термометрів підніматимуться до +25 градусів.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Зокрема, після 10 вересня до України зайде антициклон із сухою і ясною погодою. Температура вдень прогнозується до +18 градусів, а вночі стовпчики опустяться до +5. Вже до 20 чисел синоптик прогнозує похолодання до +10..+ 12 градусів, яке змінять дощі.

Однак до 23 вересня небо проясниться, і температура повітря прогріється до +19 градусів. При цьому до кінця місяця протримається суха погода.

Погода восени, фото: Unian

Погода в жовтні

А ось жовтень в середині місяця порадує українців "бабиним літом". Однак розслаблятися не варто, адже на зміну потеплінню прийдуть дощі і нічні морози. Так, вже до середини жовтня температура вдень становитиме +20 градусів.

Більш того, після Дня захисника України очікуються холодні дощі, а в північних і східних областях і зовсім нічні заморозки. До того ж після 25 жовтня Україну накриє північний циклон, який принесе відчутні морози. Кілька ночей стовпчики термометрів можуть опускатися до -7 градусів. Потеплішає лише в останні дні місяця до + 8..+ 10 градусів, але ненадовго.

Погода в листопаді

Початок листопада принесе холодні дощі, на зміну яким прийдуть дощі зі снігом. За словами Горбаня, до 10 числа у всіх регіонах України, крім південних, будуть нічні морози, а температура повітря вдень очікується близько нуля.

Вже в середині місяця в Україні випаде перший сніг, проте протримається недовго через плюсову температуру. Другий сніг синоптик очікує десь 24-25 листопада, але він може затриматися і до календарної зими.

Раніше повідомляли, посеред столітньої спеки випав сніг, місцеві моляться всім богам: врожай загинув, а дахи розтанули.

Як повідомляв Знай.uа, погода 12 вересня зробить українцям масаж сонечком, все ще тепло - дощів немає.

Знай.uа писав, в Україну з Європи повернеться "літній антициклон": синоптики обіцяють останній тиждень тепла і пікніків.