У 2021 році збірна України на Олімпіаду в Токіо поїхала без дворазового олімпійського чемпіона - 27 річного Олега Верняєва, адже спортсмена дискваліфікували у справі з вживанням мельдонію. Відомо, що відсторонення Верняєва триватиме до листопада 2024 року. Наступну Олімпіаду Олег теж може пропустити.

Дворазовий Олімпійський призер у спортивній гімнастиці Олег Верняєв хоче скоротити термін своєї дискваліфікації, щоб представляти Україну на Олімпіаді-2024, проте в такому випадку поставить ультиматум збірній: всі умови підготовки – або зміна громадянства.

Про це стало відомо завдяки коментарю Олега Верняєва для одного з українських видань на церемонії з нагоди 30-річчя Національного олімпійського комітету України.

Олег Верняєв, John Cheng /Usagymnastics

Олега Верняєва дискваліфікували у справі про вживання мельдонію на 4 роки, починаючи з листопада 2020 року, – тобто до листопада 2024 року. Український гімнаст подав апеляцію на це рішення, проте Ігри-2020 в Токіо пропустив.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Зараз він каже, що скасувати рішення про дискваліфікацію навряд чи можливо, "але якби хоча б на рік скоротили покарання – було б здорово", тоді він би вже в листопаді 2023 року "повернувся в стрій".

Олег Верняєв, John Cheng /Usagymnastics

"Чи готовий представляти Україну на Олімпіаді-2024? Якщо зменшать (термін дискваліфікації-ред.). Ну як: у нас тут паралельно йде конфлікт у збірній. І якщо мене повернуть в спорт, то, скажімо так, "сюсюкання не буде" – буде ультиматум: або я готуюся по повному карт-бланшу, мені готують всі умови, які потрібні, і прибирають всіх тих людей, які мені заважають. Або відпускайте мене і я йду туди, де мені буде зручно працювати. Куди? Я про це ще не думав, не шукав собі жодних пропозицій, оскільки я ще не повернувся в спорт. Просто кажу: або я потрібен і робіть мені повні умови, або не потрібен і відпускайте".

Верняєв натякнув журналістам, що у нього є конфлікт у збірній з деякими гімнастами.

"Проблема в людях, які у нас знаходяться в залі. Які, скажімо так, самі собі створювали проблеми, а тепер кричать, що хтось їх ображав, заважав, що їм заважає молодіжна збірна і маленькі діти. Але це смішно, коли 30-річні дядьки кажуть, що їм заважає дівчина-тренер або юніори по 17 років заважають тренуватися і готуватися до Олімпійських ігор", - сказав спортсмен.

Раніше повідомляли, кума Ані Лорак Лілія Подкопаєва показала улюбленого бороданя: батьки вирвалися на волю.

Як повідомляв Знай.uа, українська легкоатлетка Ярослава Магучіх знову опинилася в обіймах росіянки Марії Ласікцене: на ті ж граблі.

Знай.uа писав, Тоня Матвієнко "на футболі" викликала підозру в українців: "Вагітна?".