Цієї осені українцям слід берегтися не тільки від коронавірусу, а й від грипу. Цього сезону очікується три штами грипу.
Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.
Так, за словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, восени українців чекають ще три штами грипу. Зокрема, це B/Washington, H1N1 та H3N2. У цьому сезоні, нових штамів грипу не буде, також немає й прогнозів щодо важчого перебігу хвороби.

Ігор Кузін, кадр з відео

"Він (епідемічний сезон – ред.) не відрізнятиметься появою нових штамів або прогнозами щодо більш важкого перебігу хвороби", - зазначив Кузін.


Окрім того, у МОЗ працюють над тим, щоб в рамках гуманітарної допомоги привезти в Україну майже 30 тисяч доз вакцин від коронавірусу. До того ж медичним працівникам, планують надати безкоштовну вакцину від грипу.

"Ми розраховуємо, що медичних працівників, (принаймні тих, які працюють у "ковідних" лікарнях), ми зможемо вакцинувати від грипу безкоштовно за рахунок гуманітарної допомоги", – сказав Ігор Кузін.


Він також анонсував виробництво вакцини проти грипу від українського виробника. Її поява запланована на перше півріччя 2022 року.
Нагадаємо, що українцям розповіли від чого найчастіше помирали у 2021 році, і вірус не в лідерах. Від чого найбільше помирали українці

Як повідомляв портал "Знай.ua" , маленького українця спалює агресивний рак, Однокласники зважилися на благородний вчинок

Також, "Знай.ua" писав, що маленька принцеса залишилася без ніг після страшної аварії, батьки благають на всю Україну

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще