Гарбуз - один з найбільш універсальних продуктів, який росте в наших краях. Кухні різних країн світу налічують тисячі рецептів з цієї городньої рослини. Як відомо, гарбуз є сезонним продуктом, і щоб мати можливість насолоджуватися ним в будь-який час року, можна зробити смачне повидло.

Гарбуз зміцнює імунітет, в наслідок чого організм людини буде максимально захищений від вірусів та інфекцій, яких восени з'являється величезна кількість. У цьому осінньому овочі міститься унікальний вітамінний комплекс і поживні компоненти. У вареному гарбузі є вітаміни групи А, В, C, E, D, Р, рекордна кількість вмісту заліза, а також рідкісний вітамін Т, який впливає на процеси обміну речовин в організмі.

Гарбуз, фото з pxhere

У Telegram-каналі "Домашня консервація: варення, заготовки" розповіли, як приготувати повидло з гарбуза, використовуючи мінімум продуктів і часу.

Рецепт: повидло з гарбуза

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук показав дорогу людину, яка 27 років йде з ним пліч-о-пліч по життю: "Люблю тебе"

"Це шоу себе вичерпало": Лілія Подкопаєва кинула виклик Ксенії Мішиній на "Україна має талант"

Настя Каменських у купальнику засвітила найсокровенніше, навіть Оля Полякова не стрималася: "Пальцем?"

Колишній Ані Лорак Юрій Фальоса пошкодував про витрачені на співачку гроші: "Їй купували прокладки, бензин, білизну..."

Показати ще

- Гарбуз 700 г
- Цукор 450 г
- Вода 50 мл
- Сік лимонний 4 ст. ложки

Процес приготування:

Гарбуз очищаємо від шкірки, видаляємо насіння. Підготовлений гарбуз подрібнюємо невеликими кубиками. Подрібнену гарбузову заготовку переправляємо в каструлю (можна використовувати сотейники або казан). Вливаємо воду.

Гарбузову нарізку доповнюємо лимонним соком і цукром. Каструлю ставимо на вогонь. Чекаємо, поки вміст почне закипати, зменшуємо вогонь. Варимо, іноді перемішуючи гарбузові шматочки приблизно 20 хвилин. Гарбуз повинна стати м'якою.

Тепер для того, щоб відвареної гарбузі надати структуру повидла, скористаємося занурювальним блендером. Вийшло гарбузове повидло перекладаємо в скляну тару. Банки обов'язково стерилізуємо з кришками.

"Має приємну структуру і легку цитрусову нотку", - написали в Telegram-каналі.

Повидло, фото з pxhere

Нагадаємо, Ектор Хіменес-Браво навчив господинь маринувати огірки в спрайті: хрускіт забезпечений

Як повідомляв Знай.uа, Костянтин Грубич вирішив вічне питання господинь "Куди подіти кабачки?": такого немає в магазині і льосі у бабусі

Також портал Знай.uа писав, що рецепт варення з горобини на холодну зиму: всі вітаміни в одній банці