Відомий кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко часто ділиться простими й водночас оригінальними рецептами страв.
Цього разу у новому пості на особистій сторінці в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано понад 603 тисячі читачів, він описав рецепт приготування одного з улюблених сніданків американців - граноли.
"Отже, гранола. Соууу амерікан. Якщо я пам'ятаю коректно, то це перший стан вівсянки, який мені сподобався. До того терпіти її не міг, бо не розумів суті. Робиться гранола просто. Принцип: змішали-запекли-з'їли. Таке нам з вами подобаться, правда?", - написав він.
Українцям виплатять від 1500 до 8000 грн: хто й на яких умовах отримає допомогу
Карткові перекази за новими правилами: кого банк відправить у "чорний список"
"Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
ПФУ змінив правила ідентифікації: що потрібно знати пенсіонерам
Інгредієнти:
- 150г вівсяних пластівців,
 - 1 столова ложка яблучного пюре,
 - 30г вершкового масла,
 - 1 столова ложка меду,
 - горіхи,
 - дрібка солі,
 - ванільний цукор/кориця (на свій смак).
 
Приготування:
Спершу викладаєте все тонким рівним шаром на пергамент, змащенний маслом чи олією. Печете протягом 30 хвилин при 160 градусах. Важливо пам'ятати, що кожні 10 хвилин потрібно діставати і перемішувати.
Євген Клопотенко радить робити одразу багато порцій, щоб у вас було готове сніданкове рішення. Зранку з просто налити у тарілку йогурту і насипати граноли. Можна також додати сушені фрукти. Клопотенко радить обирати такі, що висушені від глибокої заморозки (-80 градусів).
Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню