Чи є хоч одна людина, яка не любить смачно поїсти? Напевно є. Але таких людей дійсно мало. Скільки господинь кожен день ламають голову, що ж приготувати своїй родині на вечерю, щоб всі були задоволені? Володимир Ярославський дає відповідь на це питання.

У своєму Instagram відомий український шеф-кухар, керуючий і співвласник ресторану Good Wine Володимир Ярославський поділився рецептом, який безсумнівно порадує вашу сім'ю.

Рецепт різотто, Instagram yaroslavskyi_vova

Різотто з буряком

100г рис арборіо або Карнаролі

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

1 цибулина шалот

15 г оливкової олії

35г білого сухого вина

350-400 г бульйону

15 г вершкового масла 82.5%

40г пармезан

50-70г горгонзола

Печені шматочки груші

На сковороду наливаємо оливкову олію, трохи розігріваємо, додаємо рис і очищену цибулину. Постійно помішуючи, злегка прогріваємо рис. На початку від масла рисинки стають більш прозорими, а потім біліють - ось це нам і потрібно.

Додаємо вино і випаровуємо його.

І додаємо частинами в 4-5 прийомів по 1 половнку гарячого не солоно бульйону (можна брати курячий або овочевий - у мене з лушпиння спаржі!) Рис, помішуючи дерев'яною лопаткою або ложкою потрібно довести до стану, коли вийде частина крохмалю з зерен, який стане основою для соусу.

Важливо не розламати зерна рису - вони повинні залишатися цілими.

Слідкуйте за тим, щоб рис завжди був в рідині і ні в якому разі не смажився. Також стежте, щоб не було рису з боків ємності.

Орієнтовно за 18 хвилин приготування рису зерна розварюються, збільшуються і стають по краях знову прозорі.

Ми пробуємо рис на зубок або розминаємо між пальцями - повинна залишитися трохи щільна серединка, яка ділиться на 3-4 маленькі ще щілинищі білі частинки.

Рис практично готовий

Я додав в кінці для незвичайного кольору випареного соку (100 г соку буряка, 25 г вина і чебрець). Також можна додати зерна ванілі.

Далі доводжу кількість рідини вже практично до соусу, додаю шматочок масла і знімаю з вогню. Доводжу до розчинення і потім додаю попередньо натертий сир Пармезан.

Слідкуйте щоб дно сковорідки не було занадто гарячим - сир може прийняти до дна в такому випадку.

Вимішую сир до повного його розчинення, пробую на сіль-зазвичай сиру досить, перевіряю різотто на «хвилю»:

Лопаткою проводжу по дну і дивлюся як рис разом з соусом рівномірно стікають, повертаючись в рідкуватий стан.

Рис повинен бути злегка щільний, трохи сируватий, приємно твердий на зубок, в рідкувато багатому, шовковистому соусі, але не стікає з рисинок на тарілці.

Тут саме час додати шматочки горгонзоли і печену грушу!

Буде неймовірно смачно

Порція на 2х

Допомагала техніка від

@electrolux_ukraine

# ворецепт

Спробуйте приготувати різотто за цим рецептом, і будьте впевнені-результат вас здивує, а вашу сім'ю – порадує. Тільки спробуйте, і рецепт назавжди залишиться у вашій кулінарній книзі.