Чи є хоч одна людина, яка не любить смачно поїсти? Напевно є. Але таких людей дійсно мало. Скільки господинь кожен день ламають голову, що ж приготувати своїй родині на вечерю, щоб всі були задоволені? Володимир Ярославський дає відповідь на це питання.
У своєму Instagram відомий український шеф-кухар, керуючий і співвласник ресторану Good Wine Володимир Ярославський поділився рецептом, який безсумнівно порадує вашу сім'ю.
Різотто з буряком
100г рис арборіо або Карнаролі
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
1 цибулина шалот
15 г оливкової олії
35г білого сухого вина
350-400 г бульйону
15 г вершкового масла 82.5%
40г пармезан
50-70г горгонзола
Печені шматочки груші
На сковороду наливаємо оливкову олію, трохи розігріваємо, додаємо рис і очищену цибулину. Постійно помішуючи, злегка прогріваємо рис. На початку від масла рисинки стають більш прозорими, а потім біліють - ось це нам і потрібно.
Додаємо вино і випаровуємо його.
І додаємо частинами в 4-5 прийомів по 1 половнку гарячого не солоно бульйону (можна брати курячий або овочевий - у мене з лушпиння спаржі!) Рис, помішуючи дерев'яною лопаткою або ложкою потрібно довести до стану, коли вийде частина крохмалю з зерен, який стане основою для соусу.
Важливо не розламати зерна рису - вони повинні залишатися цілими.
Слідкуйте за тим, щоб рис завжди був в рідині і ні в якому разі не смажився. Також стежте, щоб не було рису з боків ємності.
Орієнтовно за 18 хвилин приготування рису зерна розварюються, збільшуються і стають по краях знову прозорі.
Ми пробуємо рис на зубок або розминаємо між пальцями - повинна залишитися трохи щільна серединка, яка ділиться на 3-4 маленькі ще щілинищі білі частинки.
Рис практично готовий
Я додав в кінці для незвичайного кольору випареного соку (100 г соку буряка, 25 г вина і чебрець). Також можна додати зерна ванілі.
Далі доводжу кількість рідини вже практично до соусу, додаю шматочок масла і знімаю з вогню. Доводжу до розчинення і потім додаю попередньо натертий сир Пармезан.
Слідкуйте щоб дно сковорідки не було занадто гарячим - сир може прийняти до дна в такому випадку.
Вимішую сир до повного його розчинення, пробую на сіль-зазвичай сиру досить, перевіряю різотто на «хвилю»:
Лопаткою проводжу по дну і дивлюся як рис разом з соусом рівномірно стікають, повертаючись в рідкуватий стан.
Рис повинен бути злегка щільний, трохи сируватий, приємно твердий на зубок, в рідкувато багатому, шовковистому соусі, але не стікає з рисинок на тарілці.
Тут саме час додати шматочки горгонзоли і печену грушу!
Буде неймовірно смачно
Порція на 2х
Допомагала техніка від
@electrolux_ukraine
# ворецепт
Спробуйте приготувати різотто за цим рецептом, і будьте впевнені-результат вас здивує, а вашу сім'ю – порадує. Тільки спробуйте, і рецепт назавжди залишиться у вашій кулінарній книзі.