Дуже смачний пиріг "Руда зебра" з гарбуза зі смаком апельсина і шоколаду пропонує приготувати Ольга Герун. Простий рецепт всіма улюбленої випічки до чаю обов'язково підкорить ваші серця. Пиріг виходить дуже ароматним ніжним і смачним.
Інгредієнти для приготування пирога з гарбузом "Руда зебра" вказано у розрахунку для форми діаметром 20 см.
Гарбузове тісто:
- 200 г гарбузове пюре (готове);
- 170 г борошно;
- 80 г цукор;
- 50 мл рослинна олія;
- 2 шт. яйце;
- 5 г розпушувач;
- 4 г ванільний цукор;
- щіпка солі;
- 1 шт. апельсин (цедра).
Шоколадне тісто:
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
- 140 мл кефір;
- 130 г борошно;
- 40 г какао порошок;
- 80 г цукор;
- 50 мл рослинна олія;
- 2 шт. яйце;
- 5 г розпушувач;
- 4 г ванільний цукор;
- щіпка солі.
Приготування:
Для приготування гарбузового пюре запечений гарбуз потрібно перемолоти в кашу або протерти через сито. Якщо є зайва рідина, її потрібно відлити. Свіжу цедру апельсина перемішуємо з гарбузовим пюре.
В окрему посудину розбиваємо яйця. Додаємо до них сіль, ванільний цукор. Починаємо збивати міксером на маленьких обертах. Потім додаємо цукор, збільшуємо оберти й збиваємо у пишну піну.
Перекладаємо туди гарбузове пюре з цедрою, вливаємо рослинну олію і злегка перемішуємо. Тепер через сито всипаємо розпушувач і муку. Замішуємо тісто до стану дуже густої сметани.
Для приготування шоколадного тіста в окрему тарілку збиваємо яйця. Додаємо сіль, ванільний цукор та збиваємо на невеликих обертах. Поступово додаємо цукор і збільшуємо оберти міксера. Коли яйця добре збилися, вливаємо кефір. Злегка перемішуємо і додаємо рослинну олію.
Тепер через сито додаємо, розпушувач, какао-порошок і муку. Замішуємо рідке тісто. Тепер можна формувати пиріг. Для цього тісто по 2 столових ложки вливаємо у центр форми, починаючи з шоколадного і закінчуючи ним. Таким способом викладаємо все тісто.
Завчасно розігріти духовку до 180 градусів. Пиріг має випікатися мінімум 1 годину. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. Залишаємо його трохи остигнути, і лише потім виймаємо з форми.
Нагадаємо, пиріг з листкового тіста на кефірі з м'ясом і картоплею: ви точно захочете готувати його щодня. Рецепт приготування апетитного пирога
Як повідомляв портал "Знай.ua", зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії