З міста Одеса прийшли доволі сумні новини. Відомо, що після невдалих пологів у міському пологовому будинку №1 хлопчик 10 місяців пролежав у комі. Нещодавно дитина померла. Мати хлопчика Юлія Коломієць впевнена, що в тому, що сталося з її сином, винні лікарі пологового будинку, які вибрали неправильний протокол ведення пологів.

Про це повідомляють місцеві видання, а також розповіла сама Юлія, опублікувавши в мережі відеозвернення.

Одеський пологовий будинок №1, скріншот: YouTube

Юлія розповідає, що син був її первістком і вона шукала найкращий пологовий будинок в місті і, відповідно, кращого лікаря. За відгуками вибір припав на пологовий будинок №1, що в провулку Слєпньова. І хоча вагітність йшла без ускладнень, на пологи Юлія поступила з тазовим передлежанням дитини і подвійним обвиттям пуповиною.

Незважаючи на ці особливості, після обговорення на консиліумі лікарі дійшли до думки, що показань для кесаревого розтину немає, і Юлія може народжувати самостійно.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Одеський пологовий будинок №1, скріншот: YouTube

"Заступник директора пологового будинку Світлана Воронова, яка була на зміні, сказала, що якщо щось піде не так, ми зробимо кесарів. Я сказала, що я не проти кесаревого, що нехай роблять так, як краще для мене і дитини. Коли я зрозуміла, що щось йде не так, я почала просити лікарів відправити мене на кесарів, але було вже пізно, так як дитина була вже в родових шляхах. У підсумку через те, що було порушено всі протоколи, мені тиснули на живіт, витягали, дитина народилася синьою і не дихала. На 15 хвилині реанімації у нього забилося серце, але він так і не заплакав. Ірина Ткач, яка приймала пологи, сказала, що потрібно було відразу робити кесарів.

Акушерка запевнила, що дитину вони врятували і що вони мені її віддадуть через день. Але сина відвезли в обласну реанімацію і там мені сказали, що шансів у нього немає жодних. Дуже постраждав головний мозок, гіпоксія. Дитина без свідомості була 10,5 місяців, не ковтала, не дихала, не моргала, просто лежала. Мені говорили, що так, таке буває, народіть, мовляв, другого", - розповідає Юлія.

У перший же тиждень після пологів Юлія з чоловіком подали заяву в поліцію про недбалість лікарів. Однак, за її словами, слідство не просувається, а експертиза триває вже п'ять місяців.

"Нам кажуть, що, швидше за все, результати будуть не на нашу користь. Тому що нагорі сказали, що репутацію пологового будинку №1 псувати не можна, так як головлікар є депутатом міськради і проти неї ніхто не піде. Людям, які вставали на наш захист, погрожували і писали, щоб вони видалили ці пости. Хоча навіть законне покарання нічого не варте, адже вони відняли найдорожче, що у нас є", — продовжує Юлія.

7 жовтня дитину поховали. В цей же день з'явилася реакція на подію від головлікаря пологового будинку Ірини Головатюк-Юзефпольської. Вона запевнила, що дії акушера-гінеколога та дитячого реаніматолога проводилися відповідно до нормативних протоколів МОЗ. Також, за її словами, пологовий будинок передав всі необхідні документи поліції в рамках досубедного розслідування.

Раніше повідомляли, 15-річний хуліган з пістолетом побив студентів, віднявши 600 гривень: відправив мамі, і тут як почалося.

Як повідомляв Знай.uа, діти "розважилися" підпалом і вбивством українця: знайшли їх відразу ж, молодший 2009 року народження.

Знай.uа писав, кілера з фільму "Зодіак" виявили в реальному світі, погубив 37 осіб: розпізнали по шрамах і черевиках.