Лікер з горобини приготувати не складно, а тим більше не затратно. Адже ці ягоди завжди можна знайти у великій кількості. Відповідно, й без проблем приготувати ароматний напій для святкового застілля.

Домашнім рецептом лікеру з горобини поділився телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город". Обов'язково спробуйте приготувати такий лікер самостійно.

Інгредієнти:

  • горобина - 2 кг,
  • цукор – 1 кг,
  • вода - 1 л,
  • спирт - 1 л,
  • цедра - 1 лимона,
  • гвоздика - 3-4 бутони або трохи кориці,
  • бутель,
  • пляшка.

Лікер з горобини, кадр з відео

Приготування лікеру з горобини:

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Спершу завчасно приготований великий бутель наповніть підготовленою горобиною. Залийте її холодним цукровим сиропом і спиртом. Тепер додайте лимонну цедру, гвоздику або корицю.

Далі закрийте бутель з горобиною пробкою. Настоювати майбутній лікер потрібно 3 тижні в теплому місці. Після цього профільтрувати напій й розлити в пляшки. Смак цього простого у приготуванні лікеру з горобини точно приємно здивує вас і ваших гостей. А восени саме час зайнятися цією справою.

Лікер з горобини, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Нагадаємо, ягідна настоянка на самогоні від Костянтина Грубича: бюджетний рецепт на холодні часи із Західної України. Кулінар поділився з українцями рецептом алкогольного напою - зігріватиме вас холодними вечорами

Як повідомляв портал "Знай.ua", гарбуз по-корейськи з часником на Хеловін: рецепт, який прожене будь-яку нечисть з двору і нагодує родину. Неймовірно смачна і проста закуска, яка явно здивує ваших гостей. Коли морква вже набридла

Також "Знай.ua" писав, 4 простих рецепти шоколадного печива за копійки: навіть борошно не знадобиться. Кулінар поділилася рецептами, які врятують від осінньої нудьги. Солодке, для підняття настрою