З міста Вінниця, яке за останні кілька років вже неодноразово визнавалося різними рейтингами "найкращим містом країни для життя", прийшли досить тривожні новини. Справа в тому, що місцеві правоохоронці затримали громадянина сусідньої Російської Федерації, який напередодні зняв український прапор з будівлі одного з міських ТРЦ.

Про це стало відомо завдяки повідомлення прес-служби Нацполіції Вінницької області.

Прапор України, фото з вільних джерел

За словами начальника Вінницького районного управління поліції Віталія Курчика, 35-річний зловмисник, який виявився громадянином Росії, перебував у стані сп'яніння.

Попередньо встановлено, що близько п'ятої години ранку, 6 листопада, перебуваючи біля ТРЦ разом зі знайомими, він виліз на будівлю і зняв з флагштока прапор, який надалі викинув, тікаючи від охоронців.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Патрульна поліція, кадр з відео

Правоохоронці затримали чоловіка і доставили у відділення. Він пояснив, що у Вінницьку область приїхав провідати родичів, а прапор зняв після суперечки зі своїм знайомим.

За фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 (хуліганство) КК України. Таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис.грн до 34 тис. грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Раніше повідомляли, в Івано-Франківську 12-річний підліток повідомив у поліцію про викрадення - правоохоронці нагородили уважного хлопчика.

Як повідомляв Знай.uа, дівчина висловила "повагу" загиблим Героям Небесної Сотні танцями на пам'ятнику: "Завтра на чужій могилі".

Знай.uа писав, невідомі напали на таксиста з молотком за те, що він знімав бійку на відео.