Кожен господар по різному вибирає харчування для свого вихованця: хтось покладається на поради ветеринарів, хтось бере будь-який корм, а хтось дає, так би мовити, "зі столу".

Однак, бездумне харчування вашого кота може дорого обійтися і Вам, і Вашому пухнастику. Особливо це стосується любителів годувати муркотунчиків м'ясним фаршем. Так чим же так шкідливий цей постійний продукт людського раціону для кішок?

Котик, фото: Facebook

Ви де небудь бачили, щоб леви і тигри їли фарш? Хижак повинен розривати м'ясо і ковтати його шматочки. Так він влаштований, а тому шлунок пристосований перетравлювати саме шматочки м'яса, а не фарш. У цьому переконаний ветеринар Андрій і свої думки він виклав у телеграм-каналі "Подаруй кішці дім".

Якщо ви, по суті, жуєте за свою кішку, перетворюючи м'ясо в фарш, то:
- по-перше, ви позбавляєте навантаження її щелепи, що призводить до деградації м'язів;
- по-друге, коли хижак відриває від великого шматка дрібні у нього виробляються ферменти, запускається процес травлення. Це як у нас жування. Якщо жувати нічого, то фарш потрапляє в шлунок, який його не готовий прийняти;
- по-третє, зі шлунка їжа йде далі, коли досягає певної подрібненості. Фарш відразу невеликий, але він ще не переварений, а вже виходить.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

товстий котик

Котику потрібно працювати, гризти, відривати, не поспішати. І в шлунку їжа повинна "полежати" довше.

Порада: можна крутити на м'ясорубці, але не в фарш, а великими шматками. Для цього люди купують спеціальні насадки. Але це якщо у вас багато кішок, а різати довго.

І ще одна порада для тих, хто годує кішок лише м'ясом. Справа в тому, що в м'ясі майже немає кальцію і в підсумку кальцій починає витягуватися з кісток. Деякі додають в їжу крупи, які теж містять мізерно мало кальцію. У підсумку, - хвороба і смерть. Витратьте час, подивіться ролики ветеринарів про збалансоване харчування.

Нагадаємо, що породистих котів від звичайних відрізнити досить складно: вас може обдурити навіть зовнішній вигляд.

Також ми повідомляли, що котам не можна давати курку і рибу.