Відомий український педіатр Євген Комаровський, до якого прислухаються мами і бабусі, частенько радує їх корисними порадами про те, як лікувати діточок і коли слід звертатися до лікаря за допомогою, на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за подібними новинами стежать понад 9,4 мільйонів чоловік.

Зараз доктор Комаровський відповів на питання - чи можуть старші діти забезпечити безпеку молодших.

Євген Комаровський, instagram.com/doctor_komarovskiy

Звичайно, всі діти розвиваються індивідуально, між братами і сестрами складаються різні взаємини, але в абсолютній більшості випадків старші діти не можуть самостійно ефективно забезпечити безпеку молодших. Діти не здатні адекватно передбачити всі ризики нещасних випадків і запобігати їх. Батьки не повинні покладати відповідальність на старших дітей за молодших.

Більш того, якщо відбувається нещасний випадок, старші брати і сестри часто страждають все життя від почуття провини, що породжує у них психологічні проблеми. Крім окремих випадків, коли існує дуже велика різниця у віці у братів і сестер, настійно не рекомендується залишати молодших дітей на піклування старших.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Євген Комаровський, скріншот з відео

Тільки у віці від 10 до 15 років у дитини формується логічне мислення, концентрація і превентивне сприйняття небезпеки наближається до рівня дорослої людини. Разом з тим, Підлітки вступають в складну фазу розвитку - статеве дозрівання, яка спонукає їх до ризикованої поведінки. Крім того, концентрація та увага можуть бути обмежені власними проблемами. Пам'ятайте про те, що безпека дітей - це пряма зона відповідальності батьків. Покладати цю відповідальність на інших дітей вкрай ризиковано

Нагадаємо, Євген Комаровський пояснив, як допомогти дитині при болю у вусі: не можна втрачати ні секунди

Як повідомляв "Знай.ua", як уникнути інфаркту і скільки сала їсти не шкідливо: поради лікаря-кардіолога Нелі Шило для здорового серця

Знай.ua писав, пам'ятка для батьків від доктора Комаровського: як уберегти дитину від коліс автомобіля