В Україні неймовірно популярний турецький серіал "Величне століття", заснований на реальних подіях і розповідає про період владарювання Сулеймана чудового.

Одну з головних гілок сюжету займає слов'янська рабиня Роксолана, яка зуміла домогтися розташування султана, ставши його офіційною дружиною. Хюррем, чиє ім'я перекладається як "посмішку і радість дарує", стала володаркою статусу Хасекі. Але ж жодна з її фавориток не удостоювалася подібної честі.

Мер'єм Узерлі в ролі Хюррем, скріншот

Однак пройдемося трохи по історії - з першого кохання султана Сулеймана, Гюльфем хатун. Її справжнє ім'я Росалина. Саме вона подарувала йому сина шехзаде Мурада, який помер від віспи і чия смерть вплинула на відносини батька і матері. Загальне горе розвело їх, бо Сулейману потрібен був спадкоємець. Його готова була дати наступна обраниця - Махідевран султан, що стала наступною фавориткою, подарувавши йому шехзаде Мустафу.

У "Весняної троянди" були власні покої, слуги, наряди з дорогих тканин і, звичайно ж, прикраси. Її вважали улюбленою наложницею майбутнього султана, але, коли Сулейман зійшов на престол, щастя затьмарилося появою Роксолани.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Величне століття. Фото: Радиотек.ru
Величне століття. Фото: Радиотек.ru

Хюррем затьмарила абсолютно всіх і вважалася не тільки офіційною дружиною султана, але і його політичним, негласним радником. Вона володіла мудрістю, гострим розумом і прозорливістю. Ці якості дуже цінувалися її чоловіком. Згодом вона стала Хасекі, другою після його матері, валіде султан.

Роксолана народила правителю кількох синів - Мехмета, Баязида, Селіма І Джихангіра. Однак улюбленою дитиною султана стала дівчинка, Малятко Міхрімах султан. Її батьків пов'язувала любов, хоча про це не можна було говорити в гаремі. Бо вважалося, що це почуття підриває порядок і спокій династії, що згодом і сталося. Були змінені правила, обряд нікаха і наділення Роксолани великою владою.

Чудовий вік. Фото: Фандом.
Чудовий вік. Фото: Фандом.

Нагадаємо, Мер'єм Узерлі з "Величного століття" вся в червоному перетворилася на розкішну леді: султан Сулейман точно б оцінив

Як повідомляв "Знай.ua", самі великі скандали з акторами "Величного століття": напад фаната, ревнощі акторів, зради

Знай.ua писав, вийшла заміж двічі, став батьком і перемогла рак: що змінилося в життях зірок "Величного століття" через 10 років