У розробці якого взяли участь депутати, ветерани та представники Юнацького Корпусу.

Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

«Законопроєктом №6341 визначається мета й основні завдання державної політики щодо утвердження у громадян України, у тому числі дітей та молоді, української національної та громадянської ідентичності. На законодавчому рівні закріплюються такі ключові поняття як національна ідентичність, національно-патріотичне й військово-патріотичне виховання», - зазначено у публікації.

У публікації сказано, що за ініціативи патріотичної спільноти комітет підтримав законопроєкт №6341, відхиливши натомість проєкт, зареєстрований представником «Слуги народу» Максимом Бужанським.

«В аналогічному законопроєкті автори намагаються нівелювати поняття національної ідентичності, з національно-патріотичного виховання вилучаються Герої Революції Гідності та новітньої російсько-української війни, а сама українська нація визначена чимось, що до сих пір не сформоване», - сказано на сайті.

Популярні новини зараз

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає

Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали

Показати ще

У публікації зазначено, що Національний Корпус очікує на подальше ухвалення закону Верховною Радою, а сам законопроєкт про утвердження національної ідентичності, на думку представників Національного Корпусу, стане основним підґрунтям для формування обороноздатності та національної безпеки нашої країни.

Як повідомляв Знай.ua, у Нацкорпусі прокоментували ухвалення закону про спрощене отримання громадянства іноземними добровольцями.

Також Знай.ua публікував заяву Андрія Білецького, що українська оборонна сфера знаходиться у стані кадрової кризи.