З'явилася інформація для тих, хто стежить за новинами зовнішньополітичного характеру. Справа в тому, що командувач військово-морськими силами Німеччини, віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах, який днями оскандалився заявою, що Крим для України вже втрачено і він нібито "ніколи не повернеться" до складу держави, йде у відставку.

Про це стало відомо завдяки опублікованій німецькими медіа заяві про відставку Шенбаха, її вже прийняли Міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт і генеральний інспектор Збройних сил Еберхард Цорн.

Кай-Ахім Шенбах, скріншот: YouTube

Замість нього, за інформацією видання, повинен бути призначений його наступник-контр-адмірал Ян Крістіан Каак, який в даний час виконує обов'язки заступника командувача ВМС ФРН. У 2016 році він очолив сили операції "Аталанта" в якості командувача силами - місія служить для захисту поставок гуманітарної допомоги в Сомалі і боротьби з піратством.

Нагадаємо нашим читачам, що тепер уже колишній командувач ВМС Німеччини віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах під час конференції Інституту оборонних досліджень М.Паррікара в Індії зробив різку заяву на адресу України. Віце-адмірал обговорив ситуацію в ряді країн, які є претендентами на вступ до НАТО, а також напруженість з РФ.

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

Зокрема, представник військово-морських сил торкнувся ситуації з Україною і конфлікт з Росією за півострів Крим. Військовий різко висловився про те, що Україна втратила півострів назавжди.

"Крим пішов назавжди і ніколи не повернеться", — заявив він.

Раніше повідомляли, глава ВМС Німеччини заявив, що Україна не зможе повернути Крим: "Пішов і ніколи не повернеться".

Як повідомляв Знай.uа, у МВС підписали меморандум з Міжнародним центром оборони і безпеки Естонії.

Знай.uа писав, штрафи і покарання - онлайн: після скорочення професій для обліку в ЗСУ українкам дали час на підготовку.