Українські виробники продовжують скорочувати об’єми виробництва макаронних виробів. Така тенденція тримається вже другий сезон поспіль. Про це повідомляє apk-inform.com.
Як зазначається, в період із липня по листопад 2019 року в Україні виробили 36,6 тисяч тон макаронних виробів. За такий же період 2020 року виробництво цієї продукції знизилося до 29,5 тисяч тон, тобто на 19% у порівнянні із 2019 роком.
За п’ять місяців 2021/22 МР — виробництво впало до 27,1 тисяч тон (це на 8% менше, ніж у 2020 році).
Видання додає, що причиною скорочення власного виробництва цієї продукції сприяє нарощуванню її імпорту з інших країн. Якщо за півроку 2019/20 МР поставки макаронних виробів до України складали 24,4 тисяч тон, то лише за першу половину поточного сезону об’єми імпорту виросли на 15% — до 28 тисяч тон.
Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Загалом середньорічний приріст імпорту макаронних виробів до України за останні три сезони оцінюють на рівні 9%.
За словами експертів, збільшення об’ємів експорту макаронних виробів Україною простежується вже другий сезон поспіль. За півроку 2019/20 МР Україна відвантажила на зовнішні ринки 1,3 тисяч тон макаронних виробів, а в період із липня до грудня 2021/22 МР експорт макаронів збільшився ще на 80%.
Нагадаємо, рецепт ніжного вершково-сирного соусу для макаронів: додасть яскравого смаку в повсякденну страву.
Як повідомляв Знай.uа, Тарас Тополя та Євген Клопотенко позмагалися, хто краще в кулінарії: рецепти золотистого бурштину і соковитої самси з бараниною від знаменитих чоловіків
Також портал Знай.ua писав, гарбузові смаколики від Григорія Германа: за 30 хвилин на вашій кухні буде пахнути, як вдома у бабусі