Відома українська письменниця та співачка Ірена Карпа розповіла про те, чим поділилася в ефірі французького телебачення, та які історії їй розповіли мешканці сходу України.

Вона поділилася історіями тих, хто втік чи не зміг втекти з-під обстрілів.

«Що вам кажуть зі сходу України?.. що відбувається з населенням, яке просять якнайшвидше тікати звідти?», - запитала телеведуча.

У відповідь Карпа прочитала повідомлення з Рубіжного.

«Мати моєї хрещеної розстріляли, коли вона просто пішла по воду. Її тіло досі лежить там, на вулиці. Батьків наших сусудів по дачі розстріляли, коли вони намагались виїхати з міста. Їх тіла та їх двох дітей не можливо знайти зараз. Наші будинки зараз проходять зачистку. Їх вскривають, шукать ЗСУ. А потім звідти все виносять мародери», - цитує письменниця.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Вона додала, що люди в Рубіжному намагаються добратися до «коридору, аби втекти», але це значить бігти через палаюче місто під пострілами. Не у всіх це вдається.

«Відтак я кажу про Херсон, де копаються величезні ями для братських могил, і про прийняті росіянами на законодавчому рівні «правила масових поховань людей і тварин». Спокійно так пояснюють, якими штабелями вкладати «визволене» населення», - додає Карпа.

Ірена Карпа, фото: Instagram

Вона зазначила, що світ має підтримати Україну в боротьбі з «армією уродів», щоб на Сході й Півдні не повторились нові Буча, Бородянка й Ірпінь.

«Бо навіть якщо нам дають цю важку зброю на мільярд євро, пуйло щодня отримує мільярд від Європи за нафту й газ. Пора вирішувати. Це серйозне перехрестя для цивілізованого світу… Ми виграєм цю битву. По-іншому не можна», - резюмувала мисткиня.

Нагадаємо, що Ірена Карпа відстоює права України на французькому телебаченні, правда на нашому боці: "Дав мені слово".

Раніше повідомлялося, що Ірена Карпа розповіла, як французи "допомагають" Україні, прикриваючи спини росіян: "Народ невинний, знімають драму".

Також, майстер жахів Стівен Кінг висловив підтримку Україні та закликав світових лідерів до рішучої дії