Відома українська телеведуча, письменниця, журналістка Оля Фреймут розповіла на своїй сторінці в instagram несамовиту історію про 84-річного українця, який через пів країни провіз свою сім'ю, щоб врятувати їх від війни.

Оля Фреймут зараз перебуває закордоном, але не забуває про земляків, які залишилися в Україні. Так, телеведуча повідала історію про 84-річного дідуся із Запорізької області, який вивіз із зони бойових дій всю свою велику сім'ю, і став відомий завдяки фотографу, який зобразив його з дитиною на руках.

Скрін instagram

"Майже місяць його сім'я ховалася від російських бомбардувань у підвалі. Коли запаси їжі і води закінчилися, дідусь вирішив відвезти сім'ю в Івано-Франківськ. Для Валентина, єдиного водія в сім'ї, це була найдовша подорож в його житті. Дитинство Валентина пройшло на руїнах Другої світової війни: "у дитинстві я грав з амуніцією. Я не хочу, щоб у моїх онуків було таке дитинство"", - йдеться в повідомленні.

Раніше Знай писав, Дорофєєва і Горова відвідали центр для біженців у Варшаві: те, як ставляться поляки до українців вдалося побачити своїми очима.

Популярні новини зараз

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Показати ще

Також ми писали, дизайнер Олени Зеленської Катя Сільченко попередила російських окупантів про неминуче покарання:"бумеранги зла повертаються".

Крім того, наш портал інформував, зірка "Дизель шоу" Вікторія Булітко згадала влучні висловлювання історичних постатей про Росію:"Народ, який ніколи не говорив правду".