Польський пауерліфтер Кшиштоф Вежбицький стверджує, що виконав найважчу станову тягу в історії, набравши під час тренування шалені 502,5 кг.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Пауерліфтер Кшиштоф Вежбіцкі стверджує, що виконав найважчу станову тягу в історії, потягнувши на тренуванні неймовірні 502,5 кг, що еквівалентно більш ніж чотирьом Тайсонам Ф'юрі.

32-річний Вежбіцкі поділився відеозаписом цього моменту в Instagram. Використовуючи стійку сумо і одягнувши підйомні ремені, польському монстру знадобилося кілька секунд, щоб схопитися за поперечину.

Кшиштоф Вежбицький

Популярні новини зараз

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Школярам вводять суттєві зміни: сильно вплинуть на освіту дітей

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Показати ще

З роздутими венами на обох руках і рішучим виразом обличчя Вежбіцкі почав піднімати колосальну вагу з підлоги. Оскільки все більше вен продовжувало виступати з його розірваного тіла, пауерліфтер почав кусати губу, коли біль дійсно почав позначатися.

Але, використовуючи всю свою силу, Вежбіцкі якимось чином зумів утримати все більш гнеться штангу в повітрі протягом декількох секунд, перш ніж, нарешті, опустити її назад на землю. Коли штанга впала на землю, Вежбіцкі видав гучний рев.

У вазі 502,5 кг Вежбіцкі підняв еквівалент більше чотирьох Тайсонів Ф'юрі, які важили 120 кг в бою з Ділліаном Уайтом минулого тижня. Складена штанга також важила більше, ніж доросла кінь і дитячий рояль, що свідчить про грандіозність досягнення.

Кшиштоф Вежбицький

Польський пауерліфтер є лише другою людиною, яка коли-небудь піднімала в становій тязі більше 500 кг, після його суперників-силовиків Едді Холла і Хафтора Бьорнссона.

На жаль для Вежбіцкі, його спроба була зроблена на тренуванні, а це означає, що не було судді, який виніс би рішення з цього приводу і зробив би його офіційним рекордом. Він також використовував стійку сумо, а не звичайну стійку, як Холл і Бьорнссон.