ФК "Челсі" оголосив, що консорціум на чолі з американським мільярдером Тоддом Болі підписав угоду з Романом Абрамовичем про покупку клубу на загальну суму 4,25 мільярда фунтів стерлінгів.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

ФК "Челсі" підтвердив, що група власників на чолі з американським бізнесменом Тоддом болі підписала угоду про передачу управління.

Купівля послідувала за рішенням уряду Великобританії "заморозити" активи клубу через те, що він належить російському мільярдерові, що знаходиться під санкціями.

Тод Болі

Популярні новини зараз

Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Показати ще

Угода Boehly на суму 4,25 млрд фунтів стерлінгів включає попередню покупку акцій на суму 2,5 млрд фунтів стерлінгів і додаткові інвестиції в розмірі 1,75 млрд фунтів стерлінгів.

У заяві клубу говориться: "Футбольний клуб "Челсі" може підтвердити, що узгоджені умови нової групи власників на чолі з Тоддом болі, Clearlake Capital, Марком Уолтером і Хансйоргом Віссом для придбання клубу".

Роман Абрамович. Фото: AP

«Із загального обсягу інвестицій 2,5 мільярда фунтів стерлінгів будуть використані для покупки акцій клубу, і ці доходи будуть переведені на заморожений банківський рахунок у Великобританії з наміром пожертвувати 100% на благодійні цілі, як підтвердив Роман Абрамович. Для переказу коштів із замороженого банківського рахунку у Великобританії буде потрібно схвалення уряду Великобританії. Очікується, що продаж буде завершений в кінці травня за умови отримання всіх необхідних дозволів регулюючих органів. Тоді ж буде надана більш детальна інформація".

Тод Болі

Нові власники пообіцяли профінансувати реконструкцію "Стемфорд Брідж", академії, жіночої команди і Кінгсмедоу в рамках суми в 1,75 мільярда фунтів стерлінгів.

Також продовжиться фінансування Фонду Челсі.