Ірпінь був одним із тих міст Київщини, яке дуже постраждало від війни, яку оголосила Україні російська федерація. Місто стало просто епіцентром бойових дій, а російські окупанти руйнували його з неймовірною жорстокістю.

З такою ж жорстокістю вони ставились і до мешканців міста.

Суперфіналісти "Україна має талант" Наталя Лебердюк та Денис Матросов, які виступали із театром світла, самі з Ірпеня. Ведучому Григорію Решетніку учасники розповіли, що Наталі вдалось виїхати звідти в перший же тиждень війни. А от Денис залишався там аж до 7 березня: жив у бомбосховищі без будь-яких комунікацій, світло зробив зі свого світлодіодного костюму й щоразу бігав додому варити їжу для сусідів у бункері.

Суперфіналісти "Україна має талант" Наталя Лебердюк та Денис Матросов

Про те, як застала їх війна та чим зараз вони допомагають країні, Наталя та Денис розповіли в бесіді із Григорієм Решетніком.

Популярні новини зараз

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Наталія розповідає, що коли війна почалась, вона була в Ірпені. У них мав бути виступ 24 лютого, до якого вони готувалися цілу ніч. Вранці Наталія приїхала додому зібратися на роботу. Вибухи було чутно вже о 6 ранку. Вікна її квартири виходять у сторону Бучі, Гостомелю. Тому вона бачила все, що там горіло та туди прилітало. Стояла дивилась у це вікно, але вона не могла повірити, що на нашій землі це відбувається.

Буча після окупації. Фото: YouTube

"Я зателефонувала Денису, сказала "мабуть, розпочалась війна". Він запропонував не поїхати на роботу. Але я була наполегливою. Ми місяць до нього готувались, мали малювати якраз про майбутнє нашої землі. І це мала стати одна з найкращих наших робіт. Ми сіли в машину, але на виїзді з Ірпеня нам дали відбій. І ми повернулись додому",- згадує Лебердюк.

Пізніше її брат поїхав за батьками, які живуть у Бучі, і сказав що в Наталі є 20 хвилин на збори.

"Я не можу сказати, що я довго думала. Узяла кофту, кота та й поїхала. Місце в машині було, ми могли забрати Дениса, але я не змогла до нього додзвонитися. Я дзвонила йому цілу ніч, поки ми їхали."

Денису же виїхати так швидко не вдалось. У їхню сторону почали прилітати один за одним снаряди. Один – потрапив у його будинок. Інший – обірвав у місті комунікацію і зв’язок після цього пропав. З того часу два тижні Денис провів у бомбосховищі разом з іншими сусідами.

Суперфіналісти "Україна має талант" Наталія Лебердюк та Денис Матросов

"Я був вдома, коли російські танки почали просуватися. Перший снаряд влучив саме в мій будинок. Потрапив у 7 поверх, загорілась квартира, але, на щастя, людей у ній не було. Фізично та морально я не міг залишатися у квартирі",- згадує 24 лютого Денис.

Поруч був бункер побудований ще за часів CРСР. Там знаходилось десь до 200 людей. Але він був без будь-яких комунікацій та світла. На щастя, в одній із їх шоу програм були костюми зі світлодіодними стрічками. З його допомогою Денис освітлив бункер. Потім його призначили головним: Матросов відповідав за їжу, бігав до будинку варити їжу на газі. До них постійно приїжджали евакуаційні автобуси, але артист залишався до самого кінця.

"На ранок 7 березня хлопці з тероборони наполягли на тому, аби я виїхав: "Якщо хочеш залишитися живим, маєш виїхати сьогодні". Я виїхав з Ірпеня, у Київській області з’явився зв’язок і я мав змогу зателефонувати Наталі",- розповідає Матросов.

Наталя зізнається, що Денис став для неї справжнім героєм. Він не просто друг, він уже частина її родини, з яким вона знайома та творить 12 років. Тому без сліз не може згадувати про тижні, коли не могла до нього додзвонитися й сильно радіє, що нарешті вони всі разом.

Григорій Решетнік зізнається, розмова була довгою та важкою. Про те, що з ними відбувалося, він знав особисто й сильно переживав за життя Наталі та Дениса з перших днів війни.

Григорій Решетник, фото: Instagram

Нагадаємо, що Григорій Решетник хоче забрати на шоу "Холостячка" колишню Михайла Заливаки.

Раніше ми повідомляли, що ведучий шоу "Холостяк" Григорій Решетник виїхав з України і розповів, чи планує повертатися: "Моя совість чиста".