Українські герої з ЗСУ та ТрО боронят нашу країну на передовій, звичайні українці допомагають у тилу, закуповуючи спорядження для військових, відбудовуючи пошкоджені будівлі та ряткючи переселенців.

А є ще один, не менш важливий третій фронт - інформаційний. Так, до нього долучаються блогери та звичайні українці, але його оплотом є журналісти та телеведучі.

Ольга Кучер, ведуча програми Вікна-новини на СТБ, дала інтерв’ю своїй колезі, журналістці Анастасії Єчкаловій. У розмові вона поділилася своїми думками у день початку війни, думками щодо життя під час війни та пропаганди російських ЗМІ. Розповіла про родичів-росіян та їхню реакцію на напад росії на Україну. А також висловила свою думку щодо того, чому так важливо планувати життя не після перемоги України, а вже зараз.

Ольга Кучер, ведуча програми Вікна-новини на СТБ

Ольга Кучер не так давно стала мамою чудової дівчинки Софійки та 7 березня 2022 року повинна була повертатись на роботу. З чоловіком вони вже шукали няню і у розмовах іноді проскакувало те, що "а якщо війна?", але телеведуча вважала, що вона себе накручує.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

"А потім ранок 24 числа, ми спали всі втрьох на курорті. Мій чоловік вийшов із кімнати, а коли прийшов, ліг і так довго дивився у вікно. Я запитала, чому він не спить, а він подивився на мене великими очима й каже: "Оля, почалась війна, обстріляли всі великі міста".Звичайно, перша думка – це паніка. Збирати речі й кудись їхати. Але куди? Де тебе чекають? Що ти там будеш робити? У мене маленька дитина на руках, що далі? Єдина думка була про те, що одним таким необережним кроком путін узяв і зруйнував мільйони життів",- згадує Кучер.

Дівчина зізнається, що у такі моменти ти думаєш, може, не треба було йти в декрет – й одразу починаєш картати себе, як ти взагалі можеш сумніватись у тому, треба тобі твоя дитина чи ні. Але вона щораз вибачалась перед донькою Софійкою за такі думки.

"Я думаю, що не одна я так думаю, а ще ті мами, які нещодавно завагітніли, народили, або тільки планують, що їм робити? Сумніватись? Відкладати? Але попри це я хочу сказати, не треба відкладати. Якщо зараз є люди, які сумніваються – не треба. Завжди буде якась причина відкласти. Якщо ви готові стати батьками – ставайте. Україні потрібні українці, які будуть її розбудовувати і стануть її майбутнім."

Ольга Кучер з донькою Софійкою

Перші дні війни ведуча телевізор не вмикала і новини не дивилась, бо одна справа - бути в етері, а зовсім інші - спостерігати, як твої колеги працюють в епіцентрі подій з бомбосховищ.

"Але в журналістів зараз є головна місія: вони не просто розповідають новини, вони фіксують злочини. Вони стали свідками злодіянь росії на території України. Усі ці страшні знімання, на які їздили мої колеги, – це роботи для майбутнього суду над росією",- впевнена Кучер.

Не обійшло Ольгу и лихо під назвою "Родичі на росії". Про них у телеведучої окрема історія. Її рідні живуть в Москві - це сестри її матері.

"Коли почалася війна, лише через 2–3 дні мені написав мій троюрідний брат, аби запитати, як ми. Я написала, що батько від ваших ракет ховається в погребі, а я не можу повернутись додому, через вас, через росіян. А він написав, що "війна – це жахливо й ми сподіваємося, що це все скоро закінчиться", а ще написав "нам соромно". Ось ці слова, від них ніякої конкретики, толку від того, що їм соромно. Мені це абсолютно ніяк не допоможе… з того часу він не писав. Я йому потім ще скидала фотографії обстрілів військової частини під Броварами, за кілька кілометрів від мого батька, коли хата ходила ходором. Він сказав, що в нього погано працює Facebook і він нічого не може подивитись."

Нагадаємо, що як Марічка Падалко та Вадим Герасимович: ведуча телемарафону Яна Брензей показала реалії журналіста.

Раніше ми повідомляли, що журналістка ТСН засняла Марічку Падалко перед ефіром.

Також стало відомо, що Григорій Решетник після "втечі" до Польщі виправився і заспівав "Ой у лузі червона калина" в Карпатах.