Вболівальники, які відправляються в Катар на Чемпіонат світу 2022 року в листопаді, можуть бути змушені залишатися в наметах, розташованих в пустелі, через брак доступного житла.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Фінальний турнір проходить з 21 листопада по 18 грудня на Близькому Сході, а вболівальники з 32 країн прибувають до п'яти приймаючих міст, включаючи столицю Доху, а також Лусаїл, Аль-Хор, Аль-Райян і Аль-Вакра.

Хоча більшості фанатів будуть запропоновані місця в готелях на час їх перебування, необхідно творче рішення на додаток до 100 000 номерів, як докладно розповів глава катарської організації з планування розміщення Омар Аль Джабер.

Бедуїнські намети можуть бути використані для компенсації необхідної кількості житлових приміщень

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Крім того, під час чотиритижневого заходу буде запропоновано 1000 наметів, які будуть названі «фан-селом» на околиці Дохи.

Кажуть, що в наметах є збірні будиночки, деякі з яких рекламуються за плату в розмірі 161 фунта стерлінгів за ніч, а також є водопровід і генератори електроенергії, але немає кондиціонера.

Проте, очікується, що погода під час турніру не буде занадто некомфортною: прогнозується 29 градусів за Цельсієм в найспекотніші дні.

Футбольний стадіон в Катарі: скріншот з DailyStar

Хоча місцеві домовласники заохочують здавати свою нерухомість в оренду, щоб допомогти тим, хто подорожує, шаттлові рейси можуть навіть дозволити фанатам залишитися в інших сусідніх країнах, повідомляє Bloomberg.

Аль-Джабер також каже, що, як буде продовжуватися процес продажу квитків, буде доступно більше варіантів розміщення, а нові будівлі будуть завершені.

Qatar Tourism повідомляє, що з 30 000 доступних в даний час готельних номерів до 80 відсотків зарезервовано для гравців, суддів, офіційних гостей і представників ЗМІ.

Намет в Катарі: скрін з DailyStar

На офіційному веб-сайті ФІФА також доступне їх «ексклюзивне розміщення на круїзних лайнерах», яке пропонує гостинні каюти на кораблях. Вони базуватимуться на морі в Досі.

Нагадавши, зірка збірної Англії помічена на зраді з ескортом.