Концерти, майстер-класи, аукціони, стріми, акції та спортивні ігри – майже всі активності в Україні або за кордоном зараз проводяться з благодійною метою.

Активно долучаються й українські знаменитості. 12 червня в Ужгороді відбувся футбольний матч на підтримку ЗСУ. На полі зустрілися зірки і легенди футболу. Капітаном команди селебрітіз став ведучий Нового каналу і громадський діяч Олександр Педан.

Олександр Педан, фото: Каріна Асад, Varosh

"Приблизно п'ять років я не грав у футбол на великому полі,- каже він. – Нещодавно взяв участь у кількох невеликих турнірах у Хмельницькому. І ось мені зателефонували хлопці з ФК "Минай" із Закарпаття і запропонували зіграти у складі збірної зірок проти легенд українського футболу. Не кладучи трубку, я переглянув свій графік, зрозумів, що є можливість. Хоч Ужгород далеко, але погодився. Незважаючи на те, що не зміг приїхати за день потренуватися, хлопці зробили мене капітаном збірної. А всі гроші з квитків і донати глядачів пішли Збройним силам України."

Олександр Педан з командами, фото: Каріна Асад, Varosh

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

У складі команди українських знаменитостей крім Саші Педана зіграли: Костянтин Трембовецький, Євген Янович, Tamerlan, хлопці з групи TVORCHI, Антон Мурафа та інші. Проти них на поле вийшли легенди українського футболу: Євген Селезньов, Тарас Михалик, Василь Кобін, Михайло Кополовець та інші.

"Гра була веселою! Ми бігли в одну сторону, а потім не могли швидко повернутися і просто йшли пішки, - згадує Педан. – Десь футболісти нас жаліли, грали в своє задоволення і хотіли виграти красиво. Сталося так, що ми зіграли внічию – 9:9. Особисто я відбігав весь матч, забив три голи і дав можливість нашому воротареві пограти в поле. Тому потім були післяматчеві пенальті, і тут трапилася футбольна несподіванка. За якістю гри, звичайно, професіонали нас обігравали. Але пенальті - це завжди непередбачувано, це фортуна, так що ми у них виграли з рахунком 5:1."

Олександр Педан, фото: Каріна Асад, Varosh

Після матчу серед глядачів був проведений аукціон футболок гравців.

"Мою футболку продали за 55 тисяч гривень. Напевно, цим я пишаюся найбільше, тому що це найголовніший внесок, який можна було зробити! - розповідає ведучий Нового каналу. – Зараз ще тривають певні аукціони, але станом на початок тижня сума зібраних коштів перетнула позначку в 400 тисяч гривень. Я мрію, щоб це було півмільйона! Зібрати такі гроші на ЗСУ футболом - дуже потужно."

Олександр Педан, фото: Каріна Асад, Varosh

Нагадаємо, що Олександр Педан і Дядя Жора об'єдналися заради благої справи.

Раніше ми повідомляли, що колега Олени-Крістіни Лебідь Олександр Педан пішов у центр для переселенців: "Вже 3 місяці другий дім".