Війна, яку розпочала росія на чолі з володимиром путіним, так чи інакше вплинула на кожного. Особливо це стосується жителів міст, яким випало жити по сусідству із бойовими діями.

Однією з героїнь третього випуску діджитал-проєкту Нового каналу "Предметка. Переселенці" стала випускниця реаліті "Супермодель по-українськи" та "Від пацанки до панянки" Влада Роговенко.

Влада Роговенко

Війна застала героїню реаліті Нового каналу будинку у Дніпрі. Владі довелося з маленькою дитиною їхати за кордон. Що молода мама побачила у своєму вікні такого, що зважилася покинути будинок, чому кінцевою точкою обрала Туреччину, і скільки тривав її шлях, читайте в матеріалі.

"За кілька днів до початку повномасштабної війни нам зателефонував хресна моя дитина і сказав, що вони їдуть, бо бояться за своїх дітей, – згадує дівчина. – Ми з Сашком (чоловік Влади, – прим. ред.) до останнього не вірили, що щось буде. Ну яка війна у ХХІ столітті? Чоловік у цей час був зі мною, ми планували поїхати відпочити… Поки 24 лютого о 4-й годині ранку не прокинулися від дзвінка Сашкового тата, який сказав, що по всій Україні лунають вибухи. Ми відчинили вікно, почули віддалений гуркіт і зрозуміли, що почалася жесть, і коли прилетить до нас – незрозуміло. Що робити, незрозуміло. Протягом 15 хвилин половина мешканців нашого будинку просто виїхали. Ми ж вирішили тимчасово залишитися, розуміючи, що на дорогах буде пекло. Купили продукти та бензин, пам'ятаючи досвід карантину, коли на прилавках нічого не було.

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Влада Роговенко, фото із соцмереж

Але настав день, коли Влада зрозуміла, що більше не може залишатися у Дніпрі:

"Ми живемо біля заводу (назву не називаємо з метою безпеки, - прим. ред.) У нас великі панорамні вікна, і в якийсь момент було відчуття, що червоні крапки летять прямо до нас у квартиру. Все це відбувалося зі звуком, я жахливо злякалася, побігла за дитиною, розбудила чоловіка і після цього вирішила, що не можу більше сидіти і панікувати, настав час їхати. Для евакуації ми вибрали Туреччину. Це було швидке рішення, мені там простіше. У Стамбулі вже 12 років живе моя сестра, оскільки я виїжджала з Дніпра зі знайомими турками, які рухалися в той бік, то просто заскочила до них у машину.

Влада Роговенко, фото із соцмереж

Влада зізналася, що це була найстрашніша дорога у її житті:

"Блокпости скрізь, дороги через села, нас постійно розвертали без пояснень. Дорога до Туреччини з Дніпра у мене зайняла три з половиною дні. Це була найважча дорога в моєму житті, просто жах. Сльози, переживання, я весь час притискала до себе дитину Згадуючи кадри, як розстрілювали машини з дітьми в салоні, писала записки: "Будь ласка, не чіпайте, дитина в машині". Дуже переживала! Не могла відірватися від свого сина. Все булона таких емоціях, що коли ми перетнули кордон з Румунієь, то я просто вирубалася, не пам'ятаю як, все було в тумані.

Нагадаємо, що Світлана Лобода захотіла "скасувати" війну заради одного красеня.

Раніше ми повідомляли, що Jerry Heil, Alyona Alyona та німецька співачка Ela заспівали утрьох українську обрядову пісню.