У зв'язку з активним збиранням урожаю в Україні спостерігається зниження цін на популярні овочі, деякі фрукти та ягоди також дешевшають.

Що буде з цінниками далі, спрогнозувала завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Інна Сало, у коментарі "24 Каналу".

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Імпортовані плодові до кінця літа будуть досить дорогими. Апельсини українці зможуть купити за ціною до 60 гривень за кілограм, лимони – до 65 гривень, а банани – до 50 гривень.

Вартість кавунів у середньому очікується на рівні 30 гривень. Чорна смородина у пік масового врожаю коштуватиме від 70 до 80 гривень за кілограм, а малина – 80-90 гривень. Ближче до осені очікується зниження цін на яблука – фрукт коштуватиме близько 20 гривень за кіло, що майже у 2,4 раза дешевше, ніж зараз.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Овочі з борщового набору, за словами Інни Сало, також ставатимуть доступнішими для гаманців українців. Так, цінники на білокачанну капусту будуть до 13 гривень за кілограм, буряки – до 15 гривень, картопля – до 13 гривень. Морква та цибуля обійдуться до 30 гривень за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вітамінів вистачить не всім: українські супермаркети поділилися новими цінами на апельсини, виноград та лимони.

Також наш портал інформував, стіл українців збідніє на ключовий продукт: у супермаркетах злетіли ціни на хліб, що буде далі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можна не чекати знижок: українські супермаркети порадували цінами на борошно, гречку та олію.