У Лондоні знову заговорили про Дж.К. Роулінг і ось чому: трансгендерна телеведуча Індія Уїллоубі викотила скаргу на знаменитого автора "Гаррі Поттера". Віллоубі звинувачує Роулінг у "злочині на ґрунті ненависті" за її нещодавні коментарі у соціальних мережах.

Незважаючи на те, що Роулінг наполягає, що її ґендерно-критичні погляди не є злочином, Віллоубі вирішив піти далі і навіть зв'язався з поліцією Нортумбрії.

Джоан Роулінг, фото Reuters

В інтерв'ю Byline Times, опублікованому на X, Віллоубі розповів, наскільки йому прикро, що Роулінг свідомо спотворює його гендерну ідентичність.

"Називаючи трансгендера чоловіком, свідомо знаючи, що ця людина – жінка, а я жінка, незалежно від того, що говорить Джоан Роулінг. У моєму свідоцтві про народження вказано "жінка", у моєму паспорті, у всіх моїх документах я юридично визнана трансгендером. І з боку Джоан Роулінг навмисно (і це ключове слово) неправильно визначити мій ґендер, знаючи, хто я, це вкрай образливо".

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

Джоан Роулінг, фото washingtonpost

Роулінг відповіла на ці звинувачення, стверджуючи, що адвокати повідомили її про явну перемогу в позові проти Віллоубі за наклеп. У своєму повідомленні Джоан сказала, що її переслідують через такі ситуації вже кілька років.

Ситуація, до того ж, посилюється розподілом громадської думки. Незважаючи на критику з боку транс-активістів, Роулінг знайшла підтримку у деяких борців за права жінок.

Все це стало приводом для втручання поліції, яка отримала скаргу 4 березня на публікацію в соціальних мережах і зараз очікує на подальшу розмову з Віллоубі.

Нагадаємо, у Гаррі Поттері були сцени із секс-жахами: що вирізали з фінального фільму

Раніше ми писали про те, коли вийде серіал про Гаррі Поттера Warner Bros. Discovery поділилися деталями серій та акторського складу