Ветеринари серйозно попереджають про ризики, пов'язані з поцілунками домашніх тварин, особливо котів, у морду. Хоча багато господарів вважають таке проявлення ласки безпечним, фахівці вказують на потенційну небезпеку передачі інфекційних захворювань.

Серед можливих хвороб, які можна заразитися внаслідок такого контакту, називають бактеріальні інфекції, стригучий лишай, сказ, сальмонельоз, феліноз та токсоплазмоз.

Особливу увагу слід звернути вагітним жінкам, дітям та особам з ослабленою імунною системою, наприклад, ВІЛ-інфікованим. Зазначається, що вже були випадки серйозних проблем зі здоров'ям у вагітних жінок, включно з викиднями, після того, як вони цілували котів.

Котик. Фото Freepik

Крім того, дослідження показують, що коти не сприймають поцілунки так само, як люди, і можуть навіть відчувати стрес від такого типу уваги. Замість цього зоологи радять шукати інші способи демонстрації любові та прив'язаності, які будуть приємними та зрозумілими вашому улюбленцю.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Наприклад, повільне моргання у бік кота вважається знаком довіри та любові у світі котів. Погладжування у напрямку зростання шерсті або використання зубної щітки для імітації вилизування також можуть стати приємним і безпечним способом виразити свої почуття.

Котик на авто. Фото Freepik

Також власникам котів варто пам'ятати про те, чому потрібно тримати рис під рукою.

Одна з найпоширеніших проблем, з якою стикаються власники кішок – це поява в будинку неприємного запаху, пов'язаного з котячим лотком . Навіть якщо ви дбайливо стежите за порядком у будинку, уникнути цього явища буває досить складно, адже ні господиня не може постійно контролювати стан котячого туалету.

Лоток для кішок у стилі Tesla, скріншот: X

На щастя, є ефективні способи вирішення цієї проблеми. Одним із них є використання якісних наповнювачів для котячого лотка, які допомагають абсорбувати неприємні запахи та зберігати чистоту у приміщенні. Крім того, прекрасним доповненням можуть стати ароматизатори, здатні нейтралізувати сморід та створювати приємну атмосферу у будинку.