В 2024 році у ряду споживачів уже зросли тарифи на воду або вивіз сміття. Також очікується подорожчання електроенергії. Проте певні комунальні послуги все ж таки дорожчати не будуть.

Про це запевнив громадян прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зробивши заяву у своєму офіційному Telegram-каналі.

Платіжки. Фото: скрін youtube

Чиновник заявив, що до кінця війни українців не навантажуватимуть новими тарифами на кілька комунальних послуг, а саме незмінними залишаться ціни на опалення та гарячу воду.

"Такі тарифи як на тепло, на гарячу воду, я переконаний, до кінця війни, до кінця військових дій в Україні не потрібно покладати на людей додатковий тягар", - зазначив Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Крім того, щонайменше на найближчі 12 місяців залишиться незмінним тариф на блакитне паливо. Побутові споживачі, які є клієнтами "Нафтогазу", як і раніше, платитимуть по 7,96 гривні за кожен кубометр.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Щодо тарифів на електроенергію, то пільговий тариф для населення продовжили до кінця травня 2024 року. Не виключено, що подорожчання відбудеться вже цього літа. Про це неодноразово заявляв експерт із ЖКГ Олег Попенко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка розорить не одну сім'ю: українцям анонсували одразу потрійний удар по гаманцях.

Також наш портал інформував, комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів та залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".