Деколи українці можуть помічати, що звичний процес приготування їжі на газовій плиті займає більше часу. Наприклад, чайник може закипіти не за 7–10 хвилин, а лише за 15.

У компанії "Нафтогаз" назвали причини цієї проблеми та можливі варіанти вирішення.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Основні фактори:

  • Забруднення обладнання. Жир, кіптява та залишки їжі на пальниках знижують силу полум’я. Крім того, пошкоджене або закіптюжене дно каструль та чайників гірше проводить тепло.
  • Невдалий вибір конфорки. Якщо на маленький пальник поставити велику каструлю, нагрів буде значно довшим.
  • Доступ повітря. Для правильного згоряння газу потрібна вентиляція. Якщо отвори перекриті чи пошкоджені, ефективність використання палива зменшується.
  • Коливання тиску. У години пікового споживання, зазвичай вранці та ввечері, тиск у мережі може тимчасово знижуватися. Це впливає на швидкість нагрівання, але не збільшує обсяг спожитого газу, адже лічильники фіксують саме кількість використаного палива.

Газові прилади Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Ведуть розвідку і атакують: рф почала запускати по Україні нові "шахеди"

Проведіть ревізію у гаманцях: Нацбанк виводить з обігу частину монет

У пенсіонерів побільшає грошей: новий механізм виплат

Порошенко використав похорон Парубія для цинічної політичної самореклами – експерт

Показати ще

У "Нафтогазі" радять стежити за станом пальників і посуду, а також правильно підбирати розмір конфорки під конкретний прилад. Це допоможе економніше використовувати газ і прискорить процес приготування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" закликав актуалізувати дані.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" поверне гроші: що потрібно зробити споживачам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" попередив усіх, хто платить через банки чи термінали: є ризик втратити гроші.