26 травня на НСК "Олімпійський" в Києві пройде фінальний матч Ліги чемпіонів-2018, в якому зіграють Реал і Ліверпуль. Початок гри - 21:45.

Проведення фіналу ЛЧ в Києві принесло місту чимало незручностей. Перш за все, з труднощами зіткнулися автомобілісти: по всьому місту величезні пробки на додаток до ремонтів і перекриття ряду київських вулиць. Так, через відкриття фан-зони на Хрещатику головну вулицю столиці перекрили c 14 травня по 30 травня.

До фіналу Ліги Чемпіонів в Києві тимчасово обмежать або заборонять рух громадського транспорту на низці центральних вулиць в 1,5-кілометровій зоні навколо НСК "Олімпійський" та інших локацій спортивних подій.

Додаткові проблеми фінал несе тим жителям міста, які живуть в транспортному периметрі НСК Олімпійський - там можна буде проїхати тільки на підставі паспорта та "прописки". Без відповідних документів заїхати в цей транспортний периметр буде неможливо.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Ще одна проблема, пов'язана з прибуттям на фінал великої кількості іноземних фанатів - підвищення криміногенної обстановки. У зв'язку з напливом фанатів на відповідних форумах вже відзначається, що до Києва з'їжджаються злодії зі всієї України і на найближчі вихідні кількість пограбувань в столиці може серйозно зрости.

Нагадаємо, родичі футболістів відмовляються від поїздки до Києва через дорожнечу такої подорожі.

Підготовка до фіналу Ліги чемпіонів

Столиця України активно готується прийняти фінал Ліги чемпіонів. У Києві уже презентували логотип фіналу, а також кубки турніру. А амбасадором матчу став головний тренер нашої збірної Андрій Шевченко.

Призовий фонд турніру у цьому році складає 1,3 млрд доларів. Переможець Ліги чемпіонів 2017/18 як представник УЄФА братиме участь у Клубному чемпіонаті світу ФІФА 2018, який пройде в Об'єднаних Арабських Еміратах, і також отримає право зіграти проти переможця Ліги Європи УЄФА 2017/18 в Суперкубку УЄФА 2018, який пройде в Талліні.

Відповідно до угоди між УЄФА та міською владою, Київ повинен виділити кошти виключно на організаційні заходи. За попередніми підрахунками, це обійдеться Києву в 25 мільйонів гривень.

Організатори фіналу Ліги чемпіонів-2018 схвалили надання певних пільг в оподаткуванні та спрощення митних процедур. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 17 січня, повідомляє Міністерство фінансів.

Йдеться про законопроекти, які вносять зміни в закон "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", Податкового і Митного кодексів на період підготовки та проведення в Україні фіналу Ліги чемпіонів 2018 року.

У Мінфіні очікують, що це полегшить для організаторів проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018 і сприятиме позитивному іміджу України на міжнародній арені.

Найближчим часом законопроекти внесуть на розгляд до Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше портал Знай.Спорт повідомляв, скільки Київ витратить на проведення фіналу Ліги Чемпіонів.