У столиці розгортається черговий скандал із незаконним будівництвом. Попри всі намагання громади зупинити роботи ,дозвіл на зведення житлового комплексу "Сонячна Рів'єра" у Микільській Слобідці міська влада все-таки видала.

Про це йдеться у проекті розслідувань "Схеми".

Займається будівництвом державна компанія "Укрбуд". Багатоповерхівки з'являються переважно у прибережній зоні, хоча згідно із Генпланом, у зеленій зоні їх бути не повинно. Втім, думки інвесторів з цього приводу різняться – вони запевняють, що діють законно, тому скоро там з'явиться величезний комплекс.

За словами керівника ради директорів "Укрбуду" Юрія Пелиха, ця територія нібито раніше нагадувала смітник, а будувати на відстані 50 метрів від води – дозволено. Підтримав його у цьому і київський мер Віталій Кличко.

Слід відзначити, що суперечки між місцевими мешканцями та представниками забудовника почалися ще кілька років тому – взимку 2015-го тут були масові акції протесту, люди палили шини та намагалися завадити відібрати територію.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на території столичного університету попри заборону відновили незаконне будівництво. Поблизу корпусів КНУ ім. Тараса Шевченка встановили огорожу довжиною у 40 метрів, хоча із ректоратом це ніхто не узгоджував.