В Міністерстві закордонних справ Росії прокоментували ситуацію, яка склалася навколо "Сбербанку Росії", що функціонує на території України. В МЗС назвали блокування банку "страшним ворогом", від якого й стаються всі біди.

Про це йдеться у заяві, що оприлюднили на сайті відомства.

"Після того, як групки маргіналів "сіли на рейки" і перекрили постачання українським електростанціям вугілля, викликавши тим самим серйозну кризу в енергетиці та економіці країни в цілому, інші "активісти" дісталися банківської сфери", - написали представники МЗС РФ.

Ще у Лаврова нагадали, що вказані російські банки є українськими юридичними особами та були зареєстровані цілком законно. Також російські фінустанови роками працюють на благо українських громадян.

"Чи не буде створення проблем для цих банків "пострілом собі в ногу" нинішньої української влади?" - зазначили в МЗС Росії.

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", представники РНБО за ініціативи президента України Петра Порошенка на засіданні 15 березня розглянуть питання щодо введення санкцій проти російського "Сбербанка".