Норвежець Уле-Ейнар Бйорндален завершив кар'єру після Різдвяної гонки-2018 в Німеччині. На змаганнях за участю легендарного біатлоніста стався зворушливий епізод.

Бйорндален повинен був фінішувати четвертим у гонці переслідування, але німець Бенедикт Долль, який йшов третім, перед самим фінішем зупинився, щоб іменитого суперника пропустити вперед, на п'єдестал пошани. 44-річний норвежець взяв за руку 28-річного німця, і вони разом перетнули фінішну межу, хоча Бйорндален зробив це на мить раніше.

Таким чином Уле-Ейнар Бйорндален разом зі своєю дружиною білорускою Дар'єю Домрачевою виграли "бронзу".

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Золоті медалі виграли італійці Доротея Вірер та Лукас Хофер, а "срібло" дісталося парі з Німеччини Франциска Пройсс - Симон Шемп.

Юлія Джима - найкраща українська спортсменка в грудні

Національний олімпійський комітет України визнав біатлоністку Юлію Джиму найкращою спортсменкою грудня в Україні.

Високе визнання НОК 28-річна біатлоністка отримала завдяки чудовому виступу на першому етапі Кубка світу в словенській Поклюці, де в індивідуальній гонці Джима виграла "золото".

Ця перемога стала одним з найвищих досягнень українських спортсменів у грудні.

Для Юлії це друге високе визнання Олімпійського комітету. Вперше звання кращої спортсменки місяця уродженка Києва отримала в січні 2017-го року.

Тріумф Юлії Джими

У словенській Поклюці відбулася перша особиста жіноча гонка сезону 2018/19 в Кубку світу з біатлону. 28-річна українка Юлія Джима, яка стартувала в останній групі, виграла індивідуальну гонку завдяки ідеальній стрільби і хорошому бігу.

Джима стала однією з небагатьох спортсменок, кому вдалося закрити всі 20 мішеней в гонці. Після 4-ї стрільби Юля вийшла лідером з впевненим відривом у 15 секунд від польки Моніки Хойніш, яка тренується під керівництвом українки Надії Бєлової. Але за 1,3 км до фінішу у Джими було тільки дві секунди переваги, тому що Хойніш наздоганяла. Однак решту дистанції Джима пройшла чудово, зумівши навіть трохи збільшити відрив від Хойніш!

У результаті Джима стала першою, Хойніш - другий, а бронза дісталася чешці Маркеті Давидової.

Для українки це перша золота медаль на Кубках світу. Раніше Джима перемагала лише в естафетах за збірну України.

Інші українки також порадували в Поклюці. Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина і Юлія Журавок увійшли в топ-20. А ось Віта Семеренко фінішувала 41-ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські біатлоністки втерли носа росіянкам.