Всесвітня боксерська рада WBC ввела нові правила для зважування боксерів.

Змінивши процедуру зважування, WBC хоче контролювати, як спортсмени борються із зайвою вагою, намагаючись не допустити аномальних стрибків ваги перед боєм.

Так, за новими правилами, введено безпечне зважування. Боксери повинні назвати свою вагу на момент підписання контракту на бій, і зважування буде проходити за 30 днів до поєдинку (вага не має перевищувати ліміт на 10%), через 14 днів (на 5%) і за 7 днів (3%). Крім того, спортмени пройдуть зважування в день бою. Боксер не може набрати більше 10% від результатів офіційного зважування.

За невиконання правил WBC може оштрафувати боксера (штраф до 5 тисяч доларів за недотримання пунктів), скасувати поєдинок, або накласти штраф до 30% від суми гонорару.

Як раніше повідомляв Знай.ua, міжнародна боксерська федерація (IBF) буде по-новому розподіляти гонорари в чемпіонських поєдинках.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Як пише Allboxing, IBF внесла зміни до правил розподілу гонорарів між чемпіоном і обов'язковим претендентом у тих випадках, коли сторони не можуть самостійно дійти згоди.
Раніше призовий фонд розподілявся між чемпіоном і обов'язковим претендентом у співвідношенні 75%/25% незалежно від положення претендента у рейтингу.
Тепер чемпіон буде отримувати 65% призового фонду, якщо претендент займає в рейтингу перше або друге місце, і 85% призового фонду, якщо захист проводиться проти претендента, що знаходиться в рейтингу не вище третього місця.
Таке співвідношення не буде строго фіксованим, IBF зможе його змінювати на вимогу однієї із сторін. Така зміна має бути схвалена більшістю голосів учасників ради директорів організації.
Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, коли Усик захищатиме титули.