Напівсерйозну-напівжартівливу аксіому про те, що швидко підняте не вважається таким, що впало, довів професор Астонського університету в британському Бірмінгемі Ентоні Хілтон.
Як пишуть зарубіжні ЗМІ, науковець, провівши дослідження, наочно підтвердив "правило п'яти секунд". Він заявив, що продукти, які випали з рук і пролежали кілька секунд на підлозі, можна їсти, не боячись підхопити розлад шлунку.
Професор запевняє, що з тією кількістю мікробів, котра з'явиться наприклад, на бутерброді протягом цього часу, спокійно впорається шлунковий сік.
"Очевидно, що не можна вживати їжу, на якій видно шар бруду. Але з наукової точки зору, якщо видимих ознак забруднення немає, то шанс потрапляння на їжу шкідливих бактерій за кілька секунд дуже малий", – заявив Хілтон.
Для повноти картини науковець опитав дві тисячі людей, аби дізнатися, скільки з них не гребують їсти продукти, що впали. Таких виявилося 79%.
Українцям з правом на відстрочку ТЦК дали всього 7 днів: "Тільки після ВЛК..."
Продаж квартири стане випробуванням: українцям встановили нові податки на операції з нерухомістю
Більше ніяких грошей задарма: українці у Німеччині мають відпрацювати соціальні виплати
Нові правила розшуку ухилянтів: кого знайдуть за лічені дні
Як писав інформаційни портал "Знай.ua", британські вчені мало не вбили двох піддослідних та отримали величезний штраф.