Знаменита українська тенісистка Леся Цуренко опублікувала в Facebook відео, на якому вона майстерно набиває футбольний м'яч. 29-річна українка поцікавилася у словенського півзахисника Динамо Беньяміна Вербича, чи є у неї шанси пробитися в склад київської команди.

Балканський легіонер "біло-синіх" оцінив вміння Лесі і відповів, що у неї дуже хороші шанси.

Українська тенісистка Леся Цуренко з'явилася на традиційному показі, який проходить напередодні напередодні турніру Miami Open.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

29-річна українка почне турнір у Майамі з другого кола.

Індіан-Веллс

18 березня 25-річний австрієць Домінік Тім завоював свій дебютний трофей Masters, перемігши Роджера Федерера у фіналі Індіан-Веллса з рахунком 2:1 (3:6, 6:3, 7:5).

Матч тривав 2 години 3 хвилини. За цей час Тім 1 раз подав навиліт, допустив 3 подвійні помилки і реалізував 3 брей-пойнта. Швейцарець зробив 3 ейси, здійснив 2 подвійні і виграв 2 гейми на прийомі.

Також у неділю, 17 березня, на престижному турнірі серії Premier Mandatory в Індіан-Уеллс був зіграний фінальний поєдинок WTA.

Представниця Канади Б'янка Андреєску обіграла в трьох сетах екс-першу ракетку світу Анжелік Кербер.

Індіан-Уеллс. Фінал

Анжелік Кербер (Німеччина, 8) – Б'янка Андрееску (Канада, WC) – 4:6, 6:3, 4:6

Раніше жодна володарка вайлд-кард не вигравала турнір в Індіан-Веллс. Також Андреєску стала наймолодшою переможницею турніру з 1999 року (Серена Вільямс) і четвертою в історії за цим показником (молодше були тільки Мартіна Хінгіс-1998 і Моніка Селеш-1992).

Це третя перемога Б'янки в 2019 році в матчах проти тенісисток з топ-10, а також четверта перемога над лівшами. І все це з нулем у графі поразки.

У півфіналі Андрееску в трьох сетах перемогла Еліну Світоліну. В кінці 2018 року представниця Канади займала 178 місце в світовому рейтингу, з понеділка вона підніметься на 24-ту позицію і стане найкращою тенісисткою туру у віці до 20 років.

Тріумф Лопатецької

15-річна українська тенісистка Дар'я Лопатецька (№304 WTA) виграла 25-тисячник ITF в японській Ніситамі. У фіналі юна українка виявилася сильнішою за Габріеллу Тейлор, яка представляє Великобританію. Матч завершився завершився на користь української тенісистки з рахунком 2:1 (7:6 (7:4), 2:6, 6:3).

ITF Ніситама (Японія). Фінал.

Дар'я Лопатецька (Україна) – Габріелла Тейлор (Великобританія) – 2:1 (7:6 (7:4), 2:6, 6:3)

Для українки Дар'ї Лопатецької це вже п'ятий титул ITF в кар'єрі.

До слова, для харків'янки це був третій фінал у поточному сезоні: в січні Дар'я виграла два 25-тисячники підряд на хардових кортах в Гонконзі.

У півфінальному матчі турніру ITF World Tennis Tour (призовий фонд $25,000) у Ніситамі українська тенісистка Дар'я Лопатецька перемогла італійку Джулію Гатто-Монтиконе, посіяну під шостим номером. 15-річна українка взяла верх над суперницею з рахунком 2:0 (6:2, 6:2).

Турнір серії Premier в Індіан-Уеллс вплинув на першу десятку світового рейтингу. Торішня переможниця Наомі Осака хоч і не втратила звання першої ракетки, але дозволила наздогнати себе відразу декільком конкуренткам. Вже в Маямі на місце першої ракетки крім неї буду претендувати ще чотири тенісистки: Петра Квітова, Симона Халеп, Анжелік Кербер і Еліна Світоліна.

Після вдалого виступу в Індіан-Веллс німкеня Кербер піднялася відразу на чотири місця, а українка Світоліна вперше у новому сезоні повернулася в топ-5. Американка Слоан Стівенс, якій захищати минулорічну перемогу в Майамі, опустилася на дві позиції.

Канадка Бьянка Андреєску, яка сенсаційно стала переможницею Індіан-Уеллса, піднялася відразу на 36 позицій і тепер займає 24-е місце.

Що стосується інших українських тенісисток, то Катерина Козлова впритул підібралася до першої сотні. Леся Цуренко і Даяна Ястремська залишилися при своїх, а Марта Костюк опустилася на 56 позицій і тепер йде 247-ю в рейтингу WTA. Дар'я Лопатецька отримає очки за перемогу на 25-тисячнику в Японії тільки після завершення турніру в Майамі, коли вийде нова версія рейтингу.

У Чемпіонській гонці попереду, як і раніше, Квітова та Осака. У топ-8 увірвалися фіналістки Індіан-Уеллс Андрееску і Кербер.

Як повідомляв Знай.ua, Світоліна та Абраменко поборються за найвищу спортивну нагороду України.