3 травня у столиці Катару Досі стартує Діамантова ліга - один з найбільших комерційних турнірів у світі легкої атлетики.

Як повідомляє прес-служба ФЛАУ, в Досі виступлять чотири українки.

В секторі для стрибків у висоту змагатимуться переможниця юнацьких Олімпійських ігор Ярослава Магучих, а в секторі для стрибків у довжину – срібний призер чемпіонату Європи Марина Бех-Романчук.

Ярослава Магучіх стала чемпіонкою у стрибках у висоту

Ще дві українки змагатимуться на бігових доріжках. Срібна медалістка чемпіонату Європи Анна Рижикова буде змагатися на дистанції 400 м з бар'єрами, а бронзова медалістка чемпіонату Європи Ольга Ляхова – на 800 м.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

У нинішньому сезоні серія буде складатися з 12 етапів. Слідом за Дохою змагання Діамантової ліги візьмуть один за одним Шанхай (18 травня), Стокгольм (30 травня), Рим (6 червня), Осло (13 червня), Рабат (16 червня), Юджин (30 червня), Лозанна (5 липня), Монако (12 липня), Лондон (20-21 липня), Бірмінгем (18 серпня) і Париж (24 серпня). Фінали турніру пройдуть традиційно в Цюріху (29 серпня) і Брюсселі (6 вересня).

Як раніше писав Знай.ua, 52-річна українка Лариса Гетьман-Гнидунець стала першою жінкою в Україні, яка фінішувала на всіх шести головних марафонах світу серії World Marathon Majors.

Abbott World Marathon Majors - це шість найпрестижніших і наймасштабніших марафонів у світі: Токіо, Бостон, Лондон, Берліна, Чикаго та Нью-Йорк.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Гетьман-Гнидунець отримала свою мейджор медаль Abbott World Marathon Majors в Бостоні, де подолала марафонську дистанцію за 3:50:47, та встановила унікальний рекорд для України.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Як повідомляв Знай.ua, українська легкоатлетка Дар'я Михайлова показала третій результат на міжнародному напівмарафоні в Познані (Польща).

Михайлова подолала дистанцію за 1:12.28.
Першою фінішувала кенійка Ліліан Джелагат (1:11.13), а другою - ефіопка Аддісалем Тегегн (1:12.15).

Як раніше писав Знай.ua, Еліуд Кіпчоге в четвертий раз виграв марафон в Лондоні.